Aardbei Kokosrotsjes

Ben jij ook een echte fan van kokosrotsjes en wil je ze wel eens op een andere manier maken? Maak ze dan met aardbei, extra vezel en zonder toegevoegde suikers. Plezier gegarandeerd voor het hele gezin!

Aardbei-kokosrotsjes zonder toegevoegde suikers extra vezel

Ingrediënten (voor 6 – 8 stuks):
- 100 gram kokosrasp
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 eiwitten
- 75 gram aardbeien

De inspiratie voor dit recept kwam toen we een berichtje voorbij zagen komen van Healthy Juf op Instagram. Het originele recept kan je dus op haar website bekijken. Wat wij besloten te doen was dit receptje omtoveren tot een recept zonder toegevoegde suikers en met extra vezel! Maak je 6-8 kokosrotsjes, dan heb je dus per rotsje 2,5 tot 3,3 gram vezel binnen. Heerlijk als snel hapje tussendoor!

Het is bovendien ook heel eenvoudig en snel klaar.
Begin met het voorverwarmen van je oven op 175 graden. Leg ook alvast bakpapier op je bakplaat, dan staat die al klaar.
Snij de aardbeien in kleine stukjes. Meng de kokosraps en SuperRoots Cichoreiwortelvezel al door mekaar in een kommetje. Klop de twee eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg hier het kokos-vezel mengsel en de aardbeistukjes aan toe. Belangrijk is dat je deze rustig en luchtig onder elkaar mengt, zeker niet kloppen want dan zal alle lucht terug uit je eiwitten verdwijnen.

Vorm met je handen kleine hoopjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Nu enkel nog 20 minuten laten bakken en klaar is kees 😊


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie