Gezondheid

Suikerziekte: Wat is het en hoe kan je het voorkomen?

We eten met z'n allen veel te veel suiker. In Nederland gaat het over gemiddeld 65 gram vrije suikers per dag. Voor Vlamingen is dat zelfs 68 gram of 17 suikerklontjes! Een hoge inname van vrije suikers wordt volgens de WHO geassocieerd met obesitas en verhoogd risico op niet-overdraagbare ziektes. Eén zo'n ziekte is suikerziekte of diabetes. Dit is wereldwijd één van de meest voorkomende aandoeningen. Het is dus cruciaal om aandacht te spenderen aan de hoeveelheid suiker in onze voeding. Er zijn eenvoudige manieren om elke dag gezonder te leven en zo het risico op diabetes te verlagen. Lees er hier meer over!

Obstipatie bij kinderen

 

 

 

 

Kan jouw zoontje maar niet naar het toilet gaan? Heeft je dochtertje ook zo'n harde ontlasting? Ze zijn niet de enigen! Verstopping bij kinderen komt helaas maar al te vaak voor. Lees hier meer over mogelijke oorzaken en over hoe SuperRoots Cichoreiwortelvezel deel van de oplossing is.

 

 

girl on toilet constipated

Wat te doen bij obstipatie?

Verstopping, obstipatie, constipatie, … Veel verschillende woorden voor datzelfde vervelende kwaaltje. Een groot deel van de bevolking heeft er last van en veelal is dit te wijten aan een ongebalanceerd voedingspatroon. Een veel voorkomend probleem is een gebrek aan vezel. Cichoreivezel is een prebiotische vezel die makkelijk in de dagelijkse voeding kan aangerijkt worden om zo constipatie te verminderen.

Superroots constipatie verhelpen met prebiotische vezel cichoreiwortelvezel