Gezond bakken met minder suiker en meer vezel

Elke dag wat meer vezel en wat minder suiker in je ontbijt, snack, vieruurtje,… Je kinderen lekkere en gezondere tussendoortjes mee naar school geven… Klinkt dat niet heerlijk? Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel wordt dit kinderspel! Cichoreiwortelvezel lijkt op poedersuiker, met een zeer aangename licht zoete smaak. In bakwaren vertoont het dezelfde functionaliteit als suiker. De cichoreiwortelvezel vervangt namelijk het volume dat suiker geeft en zorgt er zo voor dat je cake nog steeds lekker luchtig is en dat je koekje lekker crunchy blijft. Bovendien is het veel gezonder dan suiker. Zo verhoogt het je bloedsuikerspiegel niet en heeft het maar half zo veel calorieën. Het is ook een vezel en dus heel goed voor je spijsvertering. Met de recepten en tips hieronder kan je meteen aan de slag!

Vegan bananenwafeltjes

Heerlijk smeuiige vegan wafeltjes, dat kan toch niet anders dan een succes zijn? Met een heerlijk bananensmaakje zijn deze zeker een topper op elk feest. Met 3 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel per wafeltje krijg je zo ineens ook je portie vezel binnen! Smakelijk!

Vegan Bananenwafeltjes SuperRoots Cichoreiwortelvezel Gezond Bakken

Vegan frambozen crumble

Op zoek naar een leuk, lekker én gezond taartje? Probeer dan zeker deze vegan frambozen crumble eens. Met extra vezel en snel klaar, meer moet dat niet zijn vandaag!

Vegan frambozen crumble SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vanillecake met chocoladedruppels

Simpel, snel en met net dat ietsje minder suiker en extra vezels. Deze eenvoudige cake maakt iedereen gelukkig en de kleinsten kunnen hem bijna volledig zelf maken. Smullen maar!

vanillecake minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Valentijnstaart met Framboosjes

Valentijn komt eraan. Wat is er beter om je partner, wederhelft, liefje of schattebout te verrassen dan een heerlijke taart? Met wat minder suiker, meer vezel en heerlijk verse framboosjes is het ook nog eens wat gezonder! En bovendien belachelijk lekker, smullen maar!

Valentijn taart biscuit gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Worstenbroodjes

Met wat gehakt en bladerdeeg heb je in een wip deze zelfgemaakte worstenbroodjes op tafel getoverd. Bovendien kan je ook hier weer supergemakkelijk SuperRoots Cichoreiwortelvezel in verwerken, voor je dagelijkse dosis vezels, elke dag!

Worstenbroodjes minder constipatie meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vegan Mini-Donuts

Vegan mini-donuts, een plezier voor de hele familie. Een heerlijke snack, lactose-vrij en zonder ei, maar wel met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij. Smullen maar!

Vegan Mini donuts gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Appelroosjes

Zin in eens wat anders voor ontbijt? Iets speciaal bij de high tea? Of een lekker dessertje met een bolletje ijs bij? Dan ben je op zoek naar deze heerlijke appelroosjes. Heel eenvoudig om te maken, heerlijk en met wat extra vezel dankzij SuperRoots Cichoreiwortelvezel!

Appelroosjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Tomaat-Mozarella Wafels met Serranoham en gegrilde groentjes

Haal de zuiderse sferen al wat in huis met deze Mozzarella ham wafels met zongedroogde tomaatjes. Eenvoudig en gezond met SuperRoots Cichoreiwortelvezel. En ook nog eens lekker origineel :-)

Mozzarella wafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Gember Citroenkoekjes

Heerlijke Gember Citroenkoekjes van Naomi Dujardin, een topmadam gepassioneerd door gezonde voeding! Met SuperRoots natuurlijk :-)

Driekoningentaart

Driekoningen Driekoningen geef mij een nieuwe hoed! Of een heerlijke taart :-) Deze frangipane driekoningentaart is overheerlijk, met een derde minder suiker en extra prebiotische vezel. Smullen zonder schuldgevoel!

Driekoningentaart gezond bakken minder suiker meer vezel Cichoreiwortelvezel

Marmerkoekjes

Lekkere koekjes met chocolade en vanille, gemarmerd of in de vorm van wandelstokjes. Alleszins heerlijk voor groot en klein met wat minder suiker en meer vezeltjes, van de cichoreiwortel natuurlijk!

Marmerkoekjes gezond bakken tegen constipatie minder suiker SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Vegan Pecantaartjes

Een schitterend dessertje om elke oudejaarsavond mee op te vrolijken! Deze Vegan Pecantaartjes passen perfect met een bolletje ijs en een heleboel plezier bij het aftellen naar het nieuwe jaar. Met wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij zijn ze nog wat gezonder en zo zorg je ook in het nieuwe jaar voor ieders darmgezondheid! Gelukkig nieuwjaar!

Vegan pecantaartje gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder constipatie