Over ons

Onze missie: meer vezel en minder suiker in ieders voeding!

Laurens en Katrien SuperRoots vezelWij zijn Laurens en Katrien, twee bio-ingenieurs met een achtergrond in de voedingsector. Door deze ervaring werden we steeds meer gepassioneerd door gezonde voeding en gezondheidseffecten die ingrediënten uit de natuur kunnen bieden. Hierbij stak vooral cichoreiwortelvezel er boven uit.

We zijn niet de enigen die gepassioneerd zijn door gezonde en natuurlijke voeding. Meer en meer mensen zijn zich immers bewust van het belang van gezonde voeding. En maar goed ook. Je kan er niet omheen, het aantal mensen dat lijdt aan obesitas en diabetes neemt alarmerende proporties aan. Dit groeiende bewustzijn over gezonde voeding vind je terug in allerlei vormen: het vermijden van suiker, koolhydraat-arme diëten, glutenvrije diëten, ... Cichoreiwortel biedt hier een unieke kans. Het is immers de ideale vezel om glutenvrije diëten te verrijken met vezel en om suiker te vervangen. Cichoreiwortelvezel wordt in de voedingsindustrie al aangewend voor suikerreductie, vezelverrijking en omwille van zijn positief effect op de spijsvertering. Wat wij altijd spijtig vonden is dat cichoreiwortelvezel zo onbekend is bij consumenten. Zeker nu veel mensen gepassioneerd zijn door gezond koken en bakken, lijkt die vezel uit de cichoreiwortel ons de ideale aanvulling voor in je keukenkast. Naast de suiker, de bloem en het zout mag je dus gerust een pakje van deze gezonde vezels zetten. 

Zo is het dus onze missie geworden om jullie te helpen meer vezel en minder suiker in je dagdagelijkse voeding te verwerken. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel kan ook jij nu elke dag heel makkelijk meer vezel opnemen. Bovendien kan je met cichoreiwortelvezel ook suiker deels of helemaal vervangen in al je bakwaren zonder in te boeten op smaak. Op onze website vind je heel wat inspiratie voor heerlijke recepten met meer vezel. Daarnaast staat hier ook heel wat informatie over cichoreiwortelvezel en wat het precies doet voor je lichaam, want cichoreiwortelvezel heeft tal van gezondheidseffecten! We hopen dat we met Superroots Cichoreiwortelvezel samen met jullie kunnen bijdragen tot een gezondere wereld. :-)

Heb je vragen, opmerkingen of tips voor ons, laat het ons dan zeker weten:

info@superroots.be
+32 471 128 757