Aardbeienroomijs

Nu het volop aan het zomeren is en de temperaturen hoge toppen blijven scheren, is het tijd voor nog een ijsje! Roomijs deze keer. Eén van mijn persoonlijke favorieten is aardbeienijs. En omdat dat gerust ook een beetje gezonder mag, doen we het met meer vezel en minder suiker!

Aardbeienroomijs met SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker

Het basisrecept leende ik van Spar. Hieronder de ingrediënten:

  • 500 gram aardbeien
  • 4 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 70 gram suiker
  • 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
  • 300 ml room
  • 200 ml volle melk

Roomijs maken is niet altijd eenvoudig. Het is namelijk snel wat te hard, wat zanderig, ... Neem daarom zeker je tijd voor dit receptje en let erop dat je goed blijft roeren in de melk tijdens het opwarmen en laat het mengsel een nachtje afkoelen in de vriezer. Twee keer geduld hebben zal resulteren in een veel lekkerder ijsje!

Zo gaan we te werk:
Meng de suiker met het uitgeschraapte vanillestokje en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Voeg hier de eidooiers aan toe en klop op tot een smeuïge crème (dit noemen zen ook wel een ruban). Warm de melk en de room op tot ze net koken. Laat even afkoelen en voeg toe aan de crème. Dit mengsel warm je dan weer op tot je een gebonden structuur hebt. Let op! Dit mag nu net niet gaan koken want dan gaat het schiften. Nu moet je ijsbasis goed afkoelen. Het beste is een nachtje in de koelkast want het kan wel even duren tot dit volledig terug koud is.

Snij de groene kroontjes van de aardbeien weg. Was de aardbeien en mix ze tot puree. Meng de puree door je vanillesaus (de ijsbasis uit de koelkast) en giet dit mengsel in de ijsmachine. Ongeveer 30 minuutjes in de ijsmachine zouden ideaal moeten zijn. Nu nog minstens 3 uur in de vriezer en je kan beginnen smullen. Dien op met aardbeien en geniet. WANT: dit dessertje heeft niet alleen wat minder suiker én wat meer vezel, maar is ook nog eens goed voor je darmen!

aardbeienroomijs minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter