Het nieuwe schooljaar komt eraan. Dat betekent hectische ochtenden met weinig tijd voor een gezond ontbijt. Tenzij... je wat heerlijke dadelrepen prepareert en in de koelkast legt, klaar om mee te ritsen tijdens je ochtendspits! Een heerlijk en eenvoudig recept, vegan en zonder toegevoegde suikers. En met 4 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel per reep! Een boost aan het begin van elke dag!
Ingrediënten (voor 6 repen)
- 20 gedroogde dadels
- 3 eetlepels ongebrande amandelen
- 1 eetlepel cacaonibs
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel gemalen kokos
- 1 rijstwafel
- 24 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel (dat is 4 gram per reep :-) )
We vliegen er meteen in! Maal de gedroogde dadels fijn in de keukenmachine. Schep ze in een mengkom. Maal hierna de ongebrande amandelen en cacaonibs grof. Je hoeft de keukenmachine hiervoor niet eerst uit te wassen, de amandelen en cacaonibs zorgen ervoor dat je de laatste restjes dadel ook in je mengkom hebt. Doe nu ook de kokosolie en gemalen kokos bij dadel-notenmengsel. Breek de rijstwafel erboven in stukjes. Als laatste strooi je de SuperRoots Cichoreiwortelvezel over de andere ingrediënten heen. Kneed met je hand tot een samenhangend geheel en vorm een rechthoek op een vel vershoudfolie. Je kan zelf wat kiezen hoe groot je deze maakt, afhankelijk van hoe dik je de repen graag hebt. Zorg wel dat je er 6 repen uit kan snijden. Vouw de vershoudfolie nu toe en leg het mengsel in de koelkast. Laat het 30 min. opstijven. Eens afgekoeld en opgesteven snijd je er 6 repen van.
Bewaar deze in de koelkast en neem een reep als ontbijt of tussendoortje. Echt krachtvoer voor gezonde darmen!