Nog eens een variatie op het granola-thema. Granola is echt geweldig: lekker, leuk mondgevoel en boordevol vezel en energie om de dag goed te beginnen!!
Deze keer gaan we voor granola met verse appeltjes! Hieronder het recept!
Ingrediënten:
- 1 appel
- 150g havermout
- 50g amandelpoeder
- 100g notenmix
- 50g rozijnen
- 50g SuperRoots
- 1 el kaneel
- 2 el kokosolie
- 1 el honing
- 3 el water
Begin met de oven voor te verwarmen op 160°C. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes (van ongeveer een halve centimeter). Verspreid de stukjes op bakpapier en zet een half uur in de oven. Zo droog je de appelstukjes wat uit waardoor de granola langer houdbaar is.
Terwijl de appelstukjes in de oven staan, kan je de andere ingrediënten afwegen en in een kom brengen. Hak de notenmix eerst wat fijn zodat je geen al te grote stukken noot in de granola hebt. Voeg eerst alle droge ingrediënten toe (behalve de SuperRoots), daarna de honing, het water en de kokosolie. Meng dit al door elkaar. Voeg op het einde de SuperRoots toe en meng goed dooreen zodat deze ook goed verspreid is over de mix.
Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid hierover de granola. Bak gedurende 20min op 160°C en roer ondertussen regelmatig door de granola zodat die overal even goed gebakken is.
Haal na 20 minuten uit de oven, laat even afkoelen en breng de granola daarna in een goed afsluitende bewaarpot (bijvoorbeeld een weckpot). Geniet de komende week elke dag van een lekker ontbijtje!
Inspiratie voor dit recept kwam van Miss Glutenvrij.