Appelcrumble

Deze week maken we appelcrumble! De appeloogst is volop aan de gang, dus hoog tijd om dit veelzijdig fruit tot volle glorie te laten komen in een crumble! Het recept lenen we van Jeroen Meus en zijn programma Dagelijkse Kost.
Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 100 gram rozijnen
  • 115 gram boter (koud)
  • 125 gram bloem
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 80 gram suiker
  • 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
  • 1 snuifje kaneelpoeder 
  • 1 snuifje kardemompoeder (of gemalen steranijs)
  • 4 stoofappelen
  • 3 eetlepels bruine suiker

SuperRoots appelcrumble ingrediënten

Week de rozijnen enkele uren op voorhand in water. Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Snijd de boter in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Breng de droge ingrediënten (bloem, havermoutvlokken, suiker, SuperRoots, kaneel en kardemompoeder) in een kom en breng hier de blokjes boter in. Kneed enkele minuten tot je een kruimelig deeg krijgt.

appelcrumble SuperRoots

Warm de oven voor op 200°C. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd de appels in blokjes van 2-3cm. Verspreid deze blokjes over een ovenschaal. Knijp de gewelde rozijnen uit en breng ze ook in de ovenschaal. Strooi hier nog 3 el bruine suiker over en meng dit alles goed dooreen.

appelcrumble voor oven

Verdeel het deeg hierover en zet de ovenschaal in de oven. Na 25 à 30 minuten heb je een overheerlijke appelcrumble! Niet alleen overheerlijk maar ook net dat beetje gezonder want minder suiker en meer vezel. Smakelijk!

appelcrumble SuperRoots

 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie