- 100 gram rozijnen
- 115 gram boter (koud)
- 125 gram bloem
- 100 gram havermoutvlokken
- 80 gram suiker
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 1 snuifje kardemompoeder (of gemalen steranijs)
- 4 stoofappelen
- 3 eetlepels bruine suiker
Week de rozijnen enkele uren op voorhand in water. Neem er je keukenweegschaal bij en weeg alle ingrediënten zorgvuldig af. Snijd de boter in kleine blokjes van ongeveer 1cm. Breng de droge ingrediënten (bloem, havermoutvlokken, suiker, SuperRoots, kaneel en kardemompoeder) in een kom en breng hier de blokjes boter in. Kneed enkele minuten tot je een kruimelig deeg krijgt.
Warm de oven voor op 200°C. Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd de appels in blokjes van 2-3cm. Verspreid deze blokjes over een ovenschaal. Knijp de gewelde rozijnen uit en breng ze ook in de ovenschaal. Strooi hier nog 3 el bruine suiker over en meng dit alles goed dooreen.
Verdeel het deeg hierover en zet de ovenschaal in de oven. Na 25 à 30 minuten heb je een overheerlijke appelcrumble! Niet alleen overheerlijk maar ook net dat beetje gezonder want minder suiker en meer vezel. Smakelijk!