Appelroosjes

Zin in eens wat anders voor ontbijt? Iets speciaal bij de high tea? Of een lekker dessertje met een bolletje ijs bij? Dan ben je op zoek naar deze heerlijke appelroosjes. Heel eenvoudig om te maken, heerlijk en met wat extra vezel dankzij SuperRoots Cichoreiwortelvezel!

Appelroosjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 5 appelroosjes):
- 1 appel
- 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 ei
- 5 halve theelepeltjes SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Deze appelroosjes zijn echt een heerlijk tussendoortje, dessertje of ontbijt. Je kan er op eender welk moment van de dag van smullen, warm of koud. En we deden er wat SuperRoots bij, want zo krijg je weer op een eenvoudige lekkere manier je dosis vezel binnen.

Ze zijn eenvoudig te maken en snel klaar. Neem je vel kant-en-klaar bladerdeeg en rol het open. Is het een rond vel, snij de randjes er dan af zodat je een vierkant krijgt. Snij het vel bladerdeeg in 5 reepjes. Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de dooier van het ei los met een beetje water. Strijk op elk reepje bladerdeeg wat van de eidooier. 

Neem nu je appel, snij hem in 4, verwijder het klokhuis en snij er zo dun mogelijke reepjes van. Dit kan je ook met een mandoline doen. Leg de schijfjes nu op de bovenste helft van de reepjes en laat ze half overlappen. Heb je echt zeer dunne schijfjes kan je een dubbel laagje appel leggen.

Appelroosjes hoe te maken SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Strooi nu over de appeltjes een half theelepeltje SuperRoots per reepje. Plooi de onderste helft naar boven en duw de onderkant en zijkanten wat dicht. Rol het reepje nu voorzichtig op tot een rolletje, let goed op dat de appeltjes er niet uit springen. Dit rolletje leg je nu in een ingevette muffinvorm. Bak de appelroosjes gedurende 30 minuten in de oven op 170°C. Als de appelroosjes klaar zijn, haal ze dan onmiddellijk uit de vorm. Warm zijn ze het lekkerst. Nu kan je volop creatief zijn met het opdienen, ik gebruikte ze voor bij de High Tea!

High Tea Appelroosjes gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie