Bananenbrood met havermout en rozijntjes

Ontbijten met banaan, havermout en rozijntjes, maar dan in een heerlijk gebak! Met dank aan www.ilovehealth.nl voor de heerlijke inspiratie.

Bananenbrood met Havermout buiten

Ingrediënten:
- 70 gram havermout
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- handvol rozijntjes
- een mespunt kaneel
- snuifje zout

Bananenbrood vind je in allerlei vormen en variaties als je op internet rondkijkt en het is steeds moeilijk een keuze te maken uit deze overweldigende lijst. Wij gingen op zoek naar een recept zonder bloem en suiker, om het extra gezond te maken, iets waar je echt elke ochtend van kan genieten. De inspiratie vonden we op www.ilovehealth.nl . Het recept is gebaseerd op “Bananenbrood met havermout”, maar dan nu met wat extra vezel.
Laten we eraan beginnen:
Verwarm de oven alvast voor op 175°C, dan moet je niet te lang wachten om nadien je deeg in de oven te zetten.
Pureer de bananen met een staafmixer.
Meng de havermout en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel eerst apart in een kommetje. Voeg nu het havermout-vezelmengsel toe aan de bananenpuree en vervolgens ook het mespunt kaneel en de eieren.
Klop tot een mooi beslag.
Meng hierbij het handvol rozijntjes.
Vet je cakevorm in (Dit kan je met vrijwel elke vetstof doen, zoals boter, olijfolie of zelfs kokosolie. Aan jou de keuze!) en bestrooi deze met bloem.
Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar!

Je kan de rozijnen ook perfect vervangen door appelstukjes. Schil dan je appel, snij hem in kleine stukjes en meng deze in de laatste stap bij het deeg. Dit resulteert in een zeker even lekker, en nog sappiger bananenbroodje.

Bananenbrood met Havermout Sneetjes


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie