Bananentaart

Op zondag de ouders en schoonouders op bezoek? Dan moet je natuurlijk een lekker taartje bij de koffie serveren! En het is niet eenvoudig altijd iets hips en vernieuwends te vinden. Dus waarom niet eens gewoon gezellig een bananentaart maken? Het is ook nog eens poepsimpel! En uiteraard maken wij die met wat minder suiker en meer vezel :-)

Bananentaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel
Ingrediënten:
Voor het kruimeldeeg:
- 180 gram koude, harde boter
- 300 gram bloem
- 40 gram kristalsuiker
- 2 eigelen
Voor de vulling:
- een 5 tal gele bananen
- banketbakkersroom
- abrikozenconfituur
Ik was op zoek naar een recept voor bananentaart op Google en kwam uit op het recept van Piet Huysentruyt. Aangezien het bij hem nooit mislukt dacht ik: die moet ik proberen! Ik had namelijk maar tijd voor 1 poging...
Dus hop, we beginnen eraan. Let wel, het deeg rust best een nacht in de koelkast, dus prepareer dit al snel op voorhand!
Neem een mengkom en doe hier alle ingrediënten voor het deeg in. Dit zijn dus de bloem, SuperRoots Cichoreiwortelvezel, suiker, 2 eierdooiers en de boter (in stukjes). Kneed dit alles met de hand tot een mooi homogeen deeg. Maak er een bol van, duw deze plat tot een schijf en laat de schijf 1 nacht rusten in plastiekfolie in de koelkast. 
De volgende ochtend is het deeg zo stijf dat je er iemand een heuse buil mee kan bezorgen, moest je ermee op zijn kop kloppen! Best niet doen dus ;-)
Boter je taartvorm (25 cm diameter) in en strooi er wat bloem over. Verwarm je oven alvast voor op 180°C.
Strooi nu ook bloem op een werkvlak en rol het deeg uit tot het groot genoeg is om de taartvorm en de rand volledig te bedekken. Als het deeg breekt duw je het gewoon weer bij elkaar.
Rol het deeg rond de deegrol en dan terug open over de taartvorm. Zo heb je het minste risico dat het deeg breekt. Moesten er stukjes zijn waar er niet genoeg deeg is om de vorm te bedekken, dan neem je ergens waar wat overschot is een stuk je weg en "plak" je het op het open stukje bij. Het deeg wat nu nog over de rang hangt snij je weg met een mes.
Het deeg kan de oven in! Bak het 25 minuten in je voorverwarmde oven.
Ondertussen maak je de banketbakkersroom klaar. Ik gebruikte die van Imperial. Echt heel simpel, gewoon het zakje poeder mengen met 500ml melk, even laten staan in de koelkast en klaar is kees!
Snij de bananen al in schijfjes.
BAnanentaart ingrediënten minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel
Haal de taartbodem uit de oven en laat eventjes afkoelen. Als hij niet meer te heet is, leg je je hand erin, draai je de vorm om en tril je ermee tot hij in je handpalm valt.
Zet hem op een rooster en vul hem nu met banketbakkersroom. 
Leg hier de bananenschijfjes schuin over elkaar in grote cirkels naar het midden toe. 
Nu moeten we enkel nog zorgen dat onze bananenschijfjes niet bruin zijn als de gasten aankomen! Hiervoor warm je een beetje abrikozenconfituur op totdat deze licht vloeibaar is. Lepel hem dan over de taart zodat er wat over alle banaan ligt.
De taart nu nog in de koelkast om af te koelen en op te stijven tot het bezoek aankomt.
Smullen maar! Een gegarandeerd succes bij jong en oud!

Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie