Cake met Griekse Yoghurt en Appeltjes

Breng wat frisheid in de donkere decemberdagen met deze heerlijke cake met Griekse Yoghurt en Appel. Wat minder suiker en meer vezel maken van deze cake een gezonder tussendoortje voor de feestdagen!

Cake met minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten:
- 250 gram Griekse Yoghurt
- 3 eieren
- 110 gram zonnebloemolie
- 225 gram zelfrijzende bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 appels

We zijn eindelijk weer aan het bakken geslagen. Wat voelt dat goed!
Deze frisse cake met Griekse Yoghurt en appels is lekker luchtig en sappig. Wist je namelijk dat de cichoreiwortelvezel in dit recept ervoor zal zorgen dat je cake niet zo droog is als hij anders soms kan zijn?
De inspiratie voor het recept komt van Mariëlle in de keuken. Zoals gewoonlijk passen we het recept weer lichtjes aan zodat er nog iets minder suiker inzit en die extra boost prebiotische vezel.

We gaan aan de slag! Begin alvast met het invetten van je cakevorm en het voorverwarmen van je over op 180 graden.

Doe de eieren in een mengkom en klop los. Meng de suiker en SuperRoots door mekaar en voeg ze al kloppend bij de eieren. Doe hier vervolgens ook de zonnebloemolie, het vanille-extract en de Griekse yoghurt bij en meng alles goed door mekaar. Tot slot voeg je de bloem en het bakpoeder toe. Klop nog even goed tot je een mooi glad beslag hebt.

Giet het cakebeslag in de bakvorm. Snij de appels in partjes en verdeel ze over de cake. Ik steek ze er gewoonlijk rechtopstaand boven in. Bak de cake nu ongeveer een uur, je weet wanneer hij klaar is als je er een prikker insteekt en die komt er proper weer uit.

Nu enkel nog de cake uit de vorm halen, wat laten afkoelen en smullen maar!
Tip: hij is ook heerlijk als hij nog een beetje warm is, dan smaakt hij extra-smeuiig!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie