Cheesecake met Blauwe Bessen

Zoek je nog een taart om te maken voor moederdag morgen? Stop dan hier je zoektocht! Heerlijke blauwe bessen op een smeuïge cheesecake, met een vijfde minder suiker en extra vezel! Daar doe je iedereen een plezier mee, toch?

Cheesecake met Blauwe Bessen

Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 2 eieren
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 60 gram fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram boter

Voor de vulling: 
- 400 gram verse roomkaas
- Rasp van 1 citroen
- 1 zakje poeder voor vanillepudding
- 250 ml slagroom 
- 100 gram suiker
- 300 gram bessen
 
Wij gingen op zoek naar een receptje voor een heerlijke taart om als dessertje aan onze bezoekers thuis voor te schotelen. We wilden dus gaan voor iets heerlijk en smeuïg, iets waarmee we een beetje konden zondigen. Daarvoor viel ons oog op de Taart met Cheesecake en Bessen van leukerecepten.nl. Hier kunnen we wel iets mee! Lekker zoet en romig, maar we maken hem toch net dat ietsje gezonder door een vijfde van de suiker te vervangen door SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Schitterend hoe je dan wat gezonder kan zondigen!
Cheesecake met Blauwe Bessen Ingrediënten

 

Tijd om eraan te beginnen!
Voor dit recept heb je een springvorm van 20 à 30 cm nodig, je kan het ook in een gewone taartvorm doen, maar dat maakt het natuurlijk iets moeilijker om de taart eruit te halen.
We starten met het deeg.
Zeef eerst de bloem in een grote kom. Meng de suiker, vanillesuiker en SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij. Doe er dan de boter in stukjes bij, best op kamertemperatuur, dat werkt makkelijker. Voeg er tot slot de eieren aan toe en kneed tot een soepel deeg. Je kunt dit doen met de hand of met een machine. Kneed tot je een mooie stevige deegbal hebt. Dek deze af en zet hem in de koelkast. 
Zet nu je over alvast in gang en verwarm hem voor op 180 graden.

Nu is het tijd voor de kaasvulling.
Klop de roomkaas samen met de rasp van citroenschil, fijne suiker en vanille puddingpoeder tot een gele romige massa.
Klop in een andere kom de slagroom stijf.
Schep het roomkaasmengsel en de slagroom zachtjes door elkaar, zodat het lekker luchtig blijft.

Cheesecake met Blauwe Bessen Roomkaasmengsel  Cheesecake met Blauwe Bessen Deeg

Tijd om ons deeg terug uit de koelkast te halen!
Vet eerst nog even je bakvorm in en strooi er bloem overheen, zodat de cheesecake niet aan de vorm plakt.
Rol de deegbal uit en bekleed de ingevette vorm. Het deeg breekt vrij snel dus je kan het ook op een stuk bakpapier uitrollen en daarna in de vorm laten glijden. Druk het deeg goed aan in de hoeken en bekleed de zijkanten tot een hoogte van ongeveer 3 cm.
Schep nu het roomkaasmengsel in de beklede bakvorm en strijk het oppervlak glad. Verdeel hier de helft van de bessen over. De andere helft kan je houden om nog te serveren bij de taart, wat extra fruit is altijd lekker!

Cheesecake met Blauwe Bessen Voor de oven

De taart moet ongeveer 35 min in de oven. Je ziet dat hij klaar is als de bodem mooi goudbruin en krokant is. Haal de cheesecake uit de oven en laat hem eerst even afkoelen tot op kamertemperatuur. Daarna laat je hem in de koelkast staat totdat hij helemaal opgesteven is. Dit duurt ongeveer 3 uur, maar je kan hem gerust de hele nacht in de koelkast laten staan, dan is de roomkaasvulling nog steviger. Natuurlijk kan je de bessen ook vervangen door ander fruit!

Zo heb je een lekkere en heerlijke taart voor moederdag, ze zal er zeker van smullen! Een beetje zondigen maar dan toch met iets minder suiker en wat extra vezel. Probeerde jij dit recept uit? Deel het dan zeker met ons op Instagram of Facebook via @SuperRootsVezel en #lekkermetvezel. 
Vrolijke moederdag!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie