Chocolade Amandeltaart

Iets om van te snoepen bij de koffie, net dat ietsje gezonder? Maak dan zeker eens deze Chocolade Amandeltaart met een vierde minder suiker, meer vezel én glutenvrij!

Chocolade Amandeltaart minder suiker meer vezel

Ingredienten:
- 200 gram pure chocolade
- 220 gram amandelmeel
- 175 gram boter
- 5 eieren
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 125 gram suiker
- poedersuiker om de taart te bestuiven

We gingen op bezoek bij vrienden en hadden beloofd voor de taart te zorgen. Waarom dan niet snel zelf eentje maken, want die kan ik nog wat in suiker reduceren en in vezel verrijken! Dankjewel leukerecepten.nl voor de inspiratie!

Chocolade Amandeltaart ingredienten

Om te beginnen verwarm je best je oven al voor op 180 graden.
Zet ook al een pot op het vuur met water en smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje dat je boven de pot met heet water hangt. Je kan terwijl de chocolade smelt gerust de andere stappen al doen, dan is de chocolade klaar wanneer je die bij het deeg moet mengen.

Meng de boter (op kamertemperatuur) met 75 gram van de suiker met een klopper.
Voeg er een voor een de eidooiers aan toe. Je moet de eieren dus splitsen, het eiwit doe je in een tweede mengkom. Laat geen eigeel bij het eiwit komen anders worden de eiwitten niet stijf straks als je ze moet kloppen.
Meng het amandelmeel en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel door mekaar.
Voeg vervolgens het amandel-vezel poeder bij het boter-eigeel mengsel en klop het erdoor tot het een romig deeg vormt. Giet nu de gesmolten chocolade erbij en meng tot een bruin beslag.

Chocolade Amandeltaart beslag

Klop de eiwitten met 50 gram suiker in een schone kom en met schone mixer stijf totdat je de kom op z'n kop kan houden zonder dat het er uit loopt.
Nu moet je het witte schuim zachtjes door het beslag scheppen, zodat de luchtigheid erin blijft.

Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met poedersuiker. Je kan ook bloem gebruiken maar dan is je taart natuurlijk niet meer gluten-vrij. Giet het beslag in de vorm.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar. Je kan zien of hij klaar is door er een prikker in te steken. Als er geen deeg meer aan je prikker hangt is hij klaar! Laat hem afkoelen in de springvorm.

Chocolade Amandeltaart klaar voor oven   Chocolade Amandeltaart klaar minder suiker meer vezel glutenvrij

Die kan opgediend worden! Om hem helemaal af te werken bestrooi je de taart met een beetje poedersuiker. Smullen maar!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie