Choco-Bananenbrood

Een voedzaam ontbijt dat je moeiteloos een vol gevoel geeft tot de lunch? Dit Chocolade Bananenbrood is dé ideale keuze! Boordevol oplosbare en onoplosbare vezels en zonder toegevoegde suikers vormt dit ontbijt de perfecte fit met je gezonde levensstijl!

Bananenbrood met chocolade extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten:
- Kokosolie om de cakevorm in te vetten
- 3 rijpe bananen
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- 3 eetlepels gesmolten kokosolie
- 5 druppels vanille
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels chiazaad
- 4 eetlepels cacao
- 5 medjool dadels
- 110 gram boekweitmeel
- 50 gram havermout
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout

Het werd hoog tijd om nog eens een bananenbroodje te bakken! En waarom deze keer niet eens een vegan versie zonder toegevoegde suikers? De inspiratie vonden we op de website van My Curious Mind. Het is het perfecte gezonde ontbijt voor een drukke dag, boordevol oplosbare en onoplosbare vezels. Met zo'n start van de dag haal je zonder moeite de middag.

We vliegen erin door al eerst de oven voor te verwarmen op 180°C. Vet ook je cakeblik al in met kokosolie. De laatste voorbereidingsstap is de 3 eetlepels chiazaad te laten weken in 150 ml water voor zo'n 15 minuten.

Neem nu je blender erbij en doe de bananen, amandelmelk, kokosolie en citroensap erin. Maak er een mooi beslag van.
Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes. Meng de stukjes door het bananenbeslag. Ze geven straks een lekker zoete noot aan je bananenbrood.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom. Voeg hier dan het bananenmengsel bij en klop tot een glad geheel. Als laatste roer je de chiazaadjes (zonder het water) erdoorheen.

Giet nu het beslag in de cakevorm en bak 45 minuten in je voorverwarmde oven. Als hij klaar is laat je hem 10 minuutjes afkoelen in de cakevorm, waarna je hem eruit haalt en op een rooster verder laat afkoelen. Dat wordt smullen morgenochtend! Smakelijk :-)


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie