Chocolate Chip Cookies

Genieten van een heerlijke koekje zonder je schuldig te voelen? Deze chocolate chip cookies zijn het perfecte tussendoortje, lekker zoet en nu met een derde minder suiker!

Chocolate Chip Cookies minder suiker

Ingrediënten (voor ongeveer 18 koekjes):
- 260 gram zelfrijzende bloem
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 75 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 30 gram kristalsuiker
- 90 gram donkere basterdsuiker
- 175 gram pure chocolade
- 1 ei
- 125 gram boter (kamertemperatuur)

Als je nog eens zin hebt om een lekker zoet koekje te bakken met die heerlijke chocoladesmaak, maar toch wat minder suiker wil gebruiken, is dit het ideale recept. Het resultaat zullen grote dunne cookies zijn die zacht wegsmelten in je mond. Ze zullen gegarandeerd in de smaak vallen bij de hele familie!

Voor je begint kan je al enkele voorbereidingen doen, dat maakt het nadien makkelijker.
Hak de chocolade repen in kleine stukjes.
Warm de oven voor op 190°C.
Zet ook je bakplaat of rooster met bakpapier al klaar. Wij hadden 2 bakplaten en een rooster nodig met dit recept. Hou er dus rekening mee dat je de koekjes misschien in 2 ladingen moet bakken. Ook geeft het rooster iets krokantere koekjes, wat als een extra pluspunt gezien kan worden.
Meng de bloem, SuperRoots Cichoreiwortelvezel en het zout alvast door elkaar.

Tijd voor het echte werk. Je zal zien, in no-time geurt je hele huis naar chocolade en zijn de chocolate chip cookies klaar om te verorberen.
Doe de boter (best op kamertemperatuur), basterdsuiker, kristalsuiker en het vanille-extract in een kom en klop op tot een romig mengsel. Voeg het ei vervolgens toe en meng grondig. Voeg nu beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
En nu de final touch: het toevoegen van de chocoladestukjes!

Chocolate Chip Cookies minder suiker deeg

Leg het deeg nu op de bakplaat of het rooster dat je al eerder bedekt hebt met bakpapier. Je doet dit best door met 2 lepels platte koekjes te vormen. Laat er wel wat ruimte tussen, want ze lopen nog uit tot mooi ronde schijfjes.
Bak ze in 8-10 minuten in de voorverwarmde oven (190 °C).
Als ze klaar zijn voelen ze heel zacht aan, maar weersta de neiging om ze langer te bakken! Eenmaal afgekoeld worden ze wat harder maar ze blijven wel lekker chewy.

Chocolate Chip Cookies minder suiker meer vezel

Et voila, een heerlijk tussendoortje voor de hele familie. Wedden dat de koekjestrommel leeg is voor je met je ogen kan knipperen?


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie