Op zoek naar een gezonde lunch waarvan je ook nog eens achterover valt omdat het zo lekker is? Deze taartjes met een Cranberry Havermout bodem en een vulling van Skyr en fruit zijn echt overheerlijk. Een mix van vitamines, proteïnes en vezels: perfect voor een actieve dag!
Ingrediënten (voor 2 taartjes):
- 50 gram gedroogde veenbessen
- 50 gram notenmix (eender welke noten je in huis hebt liggen kan je gebruiken)
- 20 gram havermout
- 2 volle koffielepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 eetlepel kokosnootolie
- een halve koffielepel kaneel
- een paar druppels vanille-extract
- snufje zout
- Skyr (300 gram ongeveer)
- Fruit naar keuze (ik gebruikte mango, granaatappelpitten en braambessen)
- Kokospoeder
Inspiratie voor deze magnifieke lunch haalde ik bij Spar, maar zoals steeds maken we het met enkele kleine aanpassingen nog gezonder. Skyr voor extra textuur en het hoge proteïnegehalte. En SuperRoots Cichoreiwortelvezel om naast de onoplosbare vezels die de havermout meebrengt ook oplosbare prebiotische vezel toe te voegen. De perfecte combinatie voor een goede darmwerking en gezonde darmflora!
Om deze taartjes te maken gebruikte ik twee kleine springvormpjes. Bekleed de bodem hiervan al met bakpapier.
Neem de hakmolen erbij en mix hierin de notenmix en havermoutvlokken met de veenbessen (cranberries). Voeg daarna de SuperRoots, kokosolie, kaneel, vanille-extract en zout toe en hak mooi door mekaar.
Dit deeg verdeel je in twee en druk je in elk springvormpje tegen de bodem en zijkanten aan. Zet in de koelkast zodat het kan opstijven.
Na ongeveer een uurtje kan je ze voorzichtig ontvormen (ze zijn een beetje fragiel) en vullen met Skyr en het fruit. Indien je dat graag hebt kan je er als finishing touch nog een beetje kokospoeder overstrooien.
En nu: gezond genieten!
Smakelijk :-)