Driekoningentaart

Driekoningen Driekoningen geef mij een nieuwe hoed! Of een heerlijke taart :-) Deze frangipane driekoningentaart is overheerlijk, met een derde minder suiker en extra prebiotische vezel. Smullen zonder schuldgevoel!

Driekoningentaart gezond bakken minder suiker meer vezel Cichoreiwortelvezel

Driekoningen kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan, daar hoort een echte driekoningentaart bij! Met amandelvulling, een amandel en een kroon voor de smulpaap die de amandel vindt. En natuurlijk maken we de standaard taart weer wat gezonder. Hier vervangen we maar liefst een derde van de suiker door onze SuperRoots cichoreiwortelvezel. Een pak gezonder en nog steeds overheerlijk!

Driekoningentaart minder constipatie ingrediënten SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Bovendien is deze taart echt heel eenvoudig te maken. Zoals gewoonlijk beginnen we met het voorverwarmen van de oven, op 200°C deze keer. Neem een mengkom en weeg hierin het amandelpoeder, de suiker en de SuperRoots af. Meng de poeders even door mekaar. Vervolgens klop je er de zachte boter en amandelessence bij. Tot slot voeg je er één voor één de eieren bij en klop je tot de vulling een mooie gladde massa wordt. Zo, deze is al klaar! 

Nu de taart mooi in de taartvorm krijgen. Strooi hiervoor een beetje bloem in een ronde taartvorm met een diameter van 24 cm, nadat je deze lichtjes bebotert hebt. Leg het eerste vel bladerdeeg in de taartvorm. Snij het overtollige deeg dat boven de taartvorm uitsteekt een beetje weg. Prik gaatjes in de bodem. Schep hier nu de frangipanevulling in in het midden en duw de amandel (of boon) erin. Neem het tweede vel bladerdeeg en snij dit kleiner in een cirkelvorm zodat deze mooi in de taartvorm past zonder teveel overschot aan de randen. Ik deed dit door er een bord over te leggen en hierrond te snijden. Dit had de perfecte afmeting. Leg het tweede vel op de vulling. Klop nu de eierdooier los met een scheutje water en bestrijk er de binnenranden van het grootste vel bladerdeeg mee, alsook de rand van het kleiner vel. Plooi ze nu mooi over elkaar en duw even aan om ze goed te sluiten. Bestrijk de volledige taart met eidooier. Tot slot maak je een gaatje in het midden van het deeg zodat de lucht eruit kan. 

 

 

De taart is klaar om de ove in te gaan! Zet de taart gedurende een kwartier in de voorverwarmde oven op 200°C. Verlaag de oventemperatuur tot 175°C en laat de taart nog 20 minuten verder bakken. Laat afkoelen in de vorm. Nu kan het smullen echt beginnen!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie