Ferrero ijs

Zin in een ijsje maar hou je het liever lekker vegan? Of wil je gewoon eens een gezondere optie? Dan is dit recept zeker de goede keuze voor jou! Overheerlijk, zonder toegevoegde suikers en vezelrijk, dat kan alleen met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij!

Ferrero ijs zonder toegevoegde suikers met SuperRoots Cichoreiwortelvezel

 

Ingrediënten (voor 2 Ferrero ijsjes):
- 2 rijpe bananen, bevroren
- 3 eetlepels ongezoete hazelnootpasta
- 10 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 flinke eetlepels Cacaopoeder
- 35 gram donkere chocolade
- Enkele hazelnoten of wat kokosschilfers

Inspiratie voor dit receptje vond ik in het boek De Gezonde Goesting van Steffi Vertriest. Je vindt het recept ook op de website van Njam tv. Een heerlijk ontbijt, tussendoortje of dessert, aan jou de keuze wanneer je deze lekkernij verorbert!

We beginnen eraan. Maar eerst nog een zijnota. Als je geen hazelnootpasta vindt, kan je ook gewoon zelf hazelnootpasta maken. Dit kan heel erg makkelijk door het malen van 150 gram hazelnoten in de food processor. Aan jou de keuze of je het liefst op zoek gaat naar klaargemaakte hazelnootpasta of zelf aan de slag gaat. 

Haal de bevroren bananen uit de diepvriezer en laat ze 15 minuten rusten. Als ze een beetje ontdooid zijn hak je ze in stukken en doe je ze in een blender samen met de hazelnootpasta, de SuperRoots Cichoreiwortelvezel en de cacao. Blend tot een smeuiige massa. Schraap af en toe met een spatel het ijs van de kanten en blend opnieuw tot het de juiste textuur heeft. Doe het ijs in potjes.

Smelt de chocolade of verbrokkel hem en doe over het ferrero-ijs. Voeg als afwerking nog wat gehakte hazelnoten toe of wat kokosschilfers ter decoratie. Bon appétit!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie