Frangipannetaart met bladerdeeg

Frangipannetaart is altijd een hit, en zeker als hij wat gezonder is! Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel maak je deze taart wat gezonder door een vierde van de suiker te vervangen door voedingsvezel, en je proeft niet eens het verschil. Smullen maar!
Frangipannetaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel
Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- 100 gram abrikozenconfituur
- 150 gram amandelpoeder
- 50 gram bloem
- 2 eieren
- 90 gram suiker
- 35 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 200 gram boter
Frangipannetaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel ingrediënten
Frangipannetaart is een heerlijk tussendoortje waarmee je overal zal scoren. Zowel groot als klein zal ervan smullen en er is nog een voordeel... Ze is supereenvoudig en heel snel te maken!
We beginnen eraan. Start met het voorverwarmen van de oven op 180 °C. Neem een mengkom en voeg hierin het amandelpoeder samen met de bloem, suiker en SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Roer even door elkaar. Voeg er dan de boter (op kamertemperatuur) en de eieren bij en klop het beslag tot een glad geheel.
Neem een vierkante bakvorm, dit kan ook een brownievorm zijn. Leg er het vel bladerdeeg in, snij de overschot van de randen af en prik met een vorm gaatjes in de bodem. Met het deegoverschot kan je dadelijk nog ruitjes maken bovenop de taart. 
Smeer de abrikozenconfituur op de bodem van het taartdeeg. Giet hierover het amandelmengsel. Werk eventueel af met reepjes van het deegoverschot.
Frangipannetaart deeg met abrikozenconfituur minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel     Frangipannetaart minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel voor oven
Zo, de taart kan de oven in. Bak 35 minuten op 180°C. En inderdaad, hij is al klaar! Even afkoelen en het smullen kan beginnen. Smakelijk!

Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie