Fruitsorbet

Een heerlijke fruitig dessert, verfrissend voor elke zomerdag! Met deze heerlijke mango sorbet en rode vruchten sorbet tover je een eenvoudig dessert op je bord. Lekker gezond én met wat extra vezel erbij natuurlijk!

Fruitsorbet mango rode vruchten SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor ongeveer 600 ml sorbet):
- 400 gram fruit (vers of uit de diepvries)
- sap van een halve citroen
- 100 ml water
- 80 gram suiker
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Deze sorbet is echt een heerlijk dessert als je op zoek bent naar iets fruitig en gezond. Je kan eigenlijk eender welk fruit kiezen, of een mix van meerdere vruchten. Wij hebben 2 soorten uitgetest: rode vruchten sorbet en mango sorbet. En het was een succes! Bovendien is het ook heel eenvoudig te maken.

Begin met het afwegen van de suiker en SuperRoots vezels en meng deze door elkaar. Los het suiker-vezel mengsel dan op in het water. Je warmt het water best even op in microgolfoven, want dan lossen de suiker en vezels beter op. Giet dit water-suikermengsel over het fruit en voeg het sap van een halve citroen toe.

Mangosorbet met extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Mix tot je een smeuiig fruitmengsel hebt. Haal het door een zeef als je de sorbet zonder stukjes wil. 20 minuutjes de ijsmachine in en klaar is kees! Zet de sorbet nog zeker 3 uur in de diepvriezer voordat je ervan begint te smullen.

Rode Vruchten Sorbet SuperRoots Cichoreiwortelvezel minder suiker   Mangosorbet SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Zo, dan is hij klaar om op te dienen! Het is weer tijd voor voetbal vanmiddag, dus uiteraard is ook het dessertje nu in thema, met wat zwarte bessen, een bolletje mango sorbet en een bolletje rode vruchten sorbet kunnen de Belgen niet anders dan winnen :-) Olé!

Rode Duivels België Fruitsorbet Dessert SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie