Gember Citroenkoekjes

Hallo! Ik ben Naomi Dujardin, gepassioneerd door gezonde voeding en vastberaden deze passie met zo veel mogelijk mensen te delen! Op mijn website vind je heel wat gezonde recepten. Ik organiseer ook regelmatig workshops waarin ik deel hoe eenvoudig, leuk en lekker het is om gezond te koken en bakken. Via Café Beauté kwam ik in contact met Katrien van SuperRoots. Ze vertelde me alles over cichoreiwortelvezel en ik ging er meteen mee aan de slag. Een natuurlijke, prebiotische en lekkere suikervervanger, daar zeg ik niet nee tegen! Vanaf nu gebruik ik de SuperRoots regelmatig in mijn nieuwe gerechten. Deze deel ik ook graag hier dus vanaf nu zal je op superroots.be ook regelmatig een receptje van mij vinden. Laat me zeker weten wat jullie er van vinden!

Van Katrien kreeg ik het advies om 2 gram cichoreiwortelvezel per koekje te gebruiken. Daarmee ging ik aan de slag met één van mijn bestaande recepten.
Hierin heb ik de rijststroop vervangen door de SuperRoots. Om een neutrale mening te hebben over de smaak en structuur van het koekje heb ik de deelnemers van de workshop 'Gezonde Snacks' zelf laten beslissen dewelke zij het liefste hadden.

Rijststroop vs Superroots

Het recept bleef exact hetzelfde. Enkel werd de rijststroop vervangen door de Superroots. De deelnemers waren het unaniem dat de gember citroen koekjes met Superroots lekkerder en beter waren van structuur dan deze met rijststroop. Ook qua voedingswaarden wint de Superroot! Met slechts de helft zoveel aan suikers en dubbel zoveel vezels maakt de Superroots mijn gember citroen koekjes dubbel zo gezond!

INGREDIËNTEN (VOOR 13 KOEKJES)

  •  100gr amandelmeel
  •  75gr speltmeel
  •  1 theelepel gember poeder
  •  1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  •  1/2 theelepel bicarbonaat
  •  28gr superroots (cichoreiwortelvezel)
  •  1 citroen
  •  1 ei

METHODE

1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Voeg alle droge ingrediënten samen: amandelmeel, speltmeel, wijnsteenbakpoeder, gemberpoeder en bicarbonaat. Meng deze al goed onder elkaar.
3. Rasp de zeste van de citroen over de droge ingrediënten.
4. Breek het ei over de ingrediënten en meng het geheel samen.
5. Pers de citroen uit, voeg het sap en de Superroots toe aan het koekjesdeeg. Meng alles goed door elkaar.
6. Maak met je handen kleine balletjes en plaats ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
7. Plaats ze in de over gedurende 20 min.
8. Haal ze uit de over, laat ze afkoelen en geniet.
Naomi Dujardin met SuperRoots Cichoreiwortelvezel

TIP

Bij het gebruiken van de Superroots is het belangrijk dat je deze goed mengt met de rest van de droge ingrediënten alvorens je de natte ingrediënten toevoegt.

Heb je nog geen Superroots en wil je toch de koekjes maken? Gebruik dan 2 theelepels rijststroop i.p.v. de Superroots. Let er wel op dat de voedingswaarden niet meer hetzelfde blijft.


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie