Gezonde Bounty's (of Bounty Paaseitjes!)

Pasen komt eraan! Heb jij zin in wat lekkers maar wil je liever niet zondigen aan de paaseitjes? Neem dan deze gezonde bounty's als snackje tussendoor, heerlijk! Met SuperRoots erbij heb je zo op een heerlijke manier je portie vezel weer binnen :-)

Gezonde Bounty's SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Ingrediënten (voor 10 bounty's):
- 80 gram gemengde noten
- 6 dadels
- 4 eetlepels kokosolie
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 100 gram kokosrasp
- 150 gram pure chocolade

Het is moeilijk om van al die chocolade af te blijven rond Pasen. Daarom is dit een lekker en gezond alternatief wat je buik goed vult zodat je niet blijft snoepen. Bedankt aan 15 gram voor de inspiratie, we voegden er natuurlijk wel wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel aan toe voor die hoognodige prebiotische boost!

De vormpjes die je gebruikt kan je zelf kiezen, dit kunnen siliconen of papieren cupcake-vormpjes zijn, siliconenijsblokjes vormpjes of nog iets anders. Ik gebruikte hartjesvormige cupcake-vormpjes en ijsblokvormpjes voor ronde gin-tonic ijsblokjes.

Begin met het smelten van de chocolade au bain-marie.
Smelt ook de kokosolie al, dit kan door hem eventjes in de microgolf te zetten.
Ondertussen doe je de noten in de hakmolen en hak je ze fijn. Voeg er vervolgens de SuperRoots Cichoreiwortelvezel, dadels en anderhalve eetlepel van de gesmolten kokosolie bij en laat de hakmachine nog even werken.
De rest van de kokosolie meng je door de kokosrasp.

Nu zijn je 3 Bounty-componenten klaar en kan je de Bounty's beginnen maken.

Gezonde Bounty's SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Neem hiervoor de vormpjes en doe in elk vormpje een beetje chocolade op de bodem. Hierover doe je een laagje noten-dadelmengsel, dat je even aandrukt in de chocolade. Volgende stap: doe een laag kokosrasp-mengsel in de vormpjes. En als laatste doe je nog een dun laagje chocolade op de kokos. Je kan de chocolade even verspreiden en aandrukken met de achterkant van een koffielepeltje.

Zet nu de Bounty's minstens een kwartiertje in de diepvries. Daarna zijn ze klaar om van te smullen! Dankjewel Paashaas :-D

Gezonde Bounty's SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie