Zoek jij nog een lekker tussendoortje voor dit weekend, dat tegelijkertijd ook een gezonde sportsnack is? Probeer dan deze vegan chocolate chip cookies eens. Boordevol proteïne en vezels, heerlijk toch?!
Ingrediënten (voor een 15 koekjes):
- 110 gram amandelmeel
- 60 gram havermout
- 50 gram havermeel
- 50 gram extra pure chocolade
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 1 tot 4 eetlepels water
Het is alweer te lang geleden dat hier nog een receptje verscheen! Wist je al dat Laurens lid uitmaakt van een leuke wielerploeg, samen met zijn broer, gesponsord door SuperRoots? Daarom dacht ik, we maken eens sportkoekjes! Deze vegan chocolate chip cookies boordevol proteïne en vezels zijn een excellent tussendoortje! Bedankt aan fit.nl voor de inspiratie :-)
We beginnen, zoals gewoonlijk, met het voorverwarmen van de oven. Dit moet gebeuren op 180 graden.
Mix een deel van de havermout (50 gram) tot havermeel. Snij de chocolade in kleine stukjes. Neem een mengkom en roer hierin alle droge ingrediënten goed door mekaar. Doe er nu de kokosolie, het vanille-extract en de ahornsiroop bij. Meng dit alles goed samen met je handen. Voeg er beetje bij beetje wat water bij tot je een mooie consistente deegbal krijgt. Gebruikte je wat teveel water, dan kan je altijd wat amandelmeel extra toevoegen zodat het deeg niet té plakkerig blijft. Maak van de deegbal kleine bolletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplat. Duw ze voorzichtig een beetje plat.
Bak de koekjes gedurende 20 minuten. Laat goed afkoelen en je sport-tussendoortje is klaar!