Gezonde Havermout Tulband

Gezonde lunch of heerlijk tussendoortje? Met deze Havermout Tulbandcake kan je smullen zonder schuldgevoel! Boordevol natuurlijke vezel voor een gezond moment, elke dag.

Gezonde tulbandcake havermout

Ingrediënten:
- 450 gram haver
- 3 eieren
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 20 ml honing
- 100 gram appelmoes
- 220 gram yoghurt
- 30 ml olijfolie
- 4 gram zuiveringszout of bakpoeder
- 4 gram kaneel
- wat extra's voor de smaak. Hiervoor kan je kiezen uit gedroogde veenbessen, rozijnen, noten, stukjes pure chocolade...

Ik kocht onlangs een tulband bakvorm in de winkel. Die ontbrak namelijk nog in mijn collectie bakmaterialen en het is toch een vrij essentiële bakvorm als je jezelf een beetje keukenprinses wil noemen. Maar nu was het natuurlijk hoog tijd daar ook iets mee te doen! Een tulbandcake is zeer vaak wel echt een calorie-bom. Daarom ging ik op zoek naar een wat gezondere versie, en die inspiratie vond ik bij fit tovenares! En wat doen wij daarmee? Wat SuperRoots erbij natuurlijk!

Het voordeel aan dit receptje is dat het niet enkel gezond is, het is ook zeer makkelijk om te maken! Verwarm al eerst de oven voor op 150°C. Om te beginnen vermaal je de havermout. Roer de SuperRoots Cichoreiwortelvezel door de havermout. Dit doe je om nadien klonteren te vermijden. Meng nu alle andere ingrediënten bij het havermout SuperRoots mengsel en zorg dat je een homogeen deeg krijgt.

Vet je tulband bakvorm in met wat olijfolie. Doe het deeg in de bakvorm en zet het gedurende 50 à 55 minuten in de oven. Na het bakken laat je hem 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Hierna laat je nog wat verder koelen op een rooster, tot hij klaar is om van te smullen. Smakelijk!

Havermout tulband gezond bakken SuperRoots cichoreiwortelvezel tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie