Gezonde kaastaart met fruit

Een gezonde taart boordevol energie, vezels en vers fruit als vieruurtje of ontbijt? Dat kan, met dit heerlijke recept! Bijna geen suiker en extra prebiotische vezels: smakelijk!

Gezonde taart Koningsdag SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie

Ingrediënten:
- 75 gram havermout
- 40 gram noten (hazelnoot, amandel, walnoot, of een mengeling)
- 40 gram kokosolie
- 35 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 6 dadels
- 500 gram halfvolle kwark of verse kaas
- 300 gram aardbeien
- 4 blaadjes gelatine
- 1 koffielepel vanille-extract
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 100 gram blauwe bessen
- 1 grote banaan

Deze gezonde kaastaart is heel eenvoudig om te maken en bevat eigenlijk geen ongezonde ingrediënten. Oké, 3 lepeltjes ahornsiroop, dat is wel wat suiker, maar op een hele taart valt dit eigenlijk zeer goed mee! Daarom kan je deze taart eigenlijk perfect eten ter vervanging van je kom cruesli met yoghurt en fruit in de ochtend. Of eet het als guilt-free vieruurtje, ook heerlijk! Wij versierden de taart deze keer in het thema van Koningsdag, 5 mei in Nederland. Natuurlijk kan je het fruit variëren en toevoegen hoe jij dat wil.

Koningsdag taart gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Deze taart moet niet in de oven, dus we moeten niet beginnen met het voorverwarmen van de oven :-) Wel moet de taart in de koelkast kunnen, dus maak daar alvast wat plaats in. Neem ook al een grote springvorm en bedek de bodem met bakpapier.

Smelt de kokosolie even in de microgolfoven. Zet je keukenmachine klaar en maal hierin de havermout, noten, kokosolie, SuperRoots en dadels tot een mooi deeg. Verdeel het deeg over de bodem van je springvorm en druk aan tot de volledige bodem bedekt is. Zet het deeg in de koelkast.

Week de gelatineblaadjes in koud water. Pureer nu de 180 gram van de aardbeien in een klein kookpotje en verwarm op een middelhoog vuurtje. Als de aardbeien warm zijn knijp je de blaadjes gelatine uit en voeg je deze al roerend bij de aardbeienpuree. Meng goed tot de gelatine volledig opgelost is. Laat dit mengsel even afkoelen (moet niet volledig koud zijn, dus niet nodig om deze in de koelkast te zetten).

Doe ondertussen in een mengkom de kwark (of verse kaas), het vanille-extract en de ahornsiroop en meng de wat afgekoelde aardbeienpuree erdoor. Wanneer alles goed door ekaar gemengd is giet je deze kwark over de bodem in de springvorm. Laat dit geheel nu minstens 4 uur in de koelkast rusten.

Als de kwark opgesteven is haal je de taart uit de springvorm (voorzichtig de springvorm openen, normaal komt de taart zonder problemen los van de randen). Leg de taart op een bord, waarschijnlijk moet je wel het bakpapier ook mee naar het bord verhuizen zodat de taart mooi blijft. Nu is het tijd voor het leukste deel: versieren maar! Je kan eender welk fruit hiervoor nemen en eender welk patroon maken. Wij kozen voor de Nederlandse vlag met blauwe bessen, banaan en aardbei, speciaal voor Koningsdag. Smakelijk!

Koningsdag taart SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie