Gezonde Mini Donuts

Is het nu als ontbijt, gezond vier-uurtje of toch met een beetje chocolade erop... deze donuts zijn een smulfestijn voor de hele familie! Zonder toegevoegde suikers, met stukjes appel voor een fruitige toets en natuurlijk met SuperRoots cichoreiwortelvezel is dit een ideale snack!

Gezonde mini donuts zonder toegevoegde suikers prebiotische vezel SuperRoots

Ingrediënten (voor ongeveer 30 donutjes):
- 175 gram halfvolkoren tarwebloem
- 75 gram havermout
- 50 gram SuperRoots cichoreiwortelvezel
- 250 ml melk
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- snufje zout
- 1 appel

Het combineren van lekker én gezond wanneer je bakt is niet altijd eenvoudig, zeker niet als je zonder suiker wilt eten. In deze donutjes is het toch gelukt die twee te combineren. Je kan ze bovendien eten als ontbijt, met wat fruit en Skyr erbij, én als tussendoortje, met of zonder chocolade. 

Neem er alvast een mengkom bij waar je de bloem, havermout, SuperRoots, snufje zout en het bakpoeder in door mekaar mengt. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en doe daar de 3 eieren in. Voeg er al een beetje melk bij en klop door mekaar. Doe er vervolgens beetje bij beetje de rest van de melk bij. Tot slot het vanille-extract nog en het deeg is klaar voor de laatste stap. Snij de appel in heel kleine stukjes en meng nog door het beslag.

Warm de mini-donut machine op. Doe het deeg in een spuitzak om makkelijk in de donutmachine te kunnen aanbrengen. Wanneer de machine warm is smeer je hem in met een beetje olie (zonnebloem of een andere olie). Bak de donuts tot ze mooi bruin zijn. Eet je ze als ontbijt? Dan zijn ze warm heel erg lekker! Wil je ze liever als tussendoortje bij je koffie of in chocolade doppen? Laat dan eerste even afkoelen op een rooster alvorens je ze opeet of versiert :-)

Gezonde mini donuts zonder toegevoegde suikers gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel        Gezonde mini donuts zonder toegevoegde suikers gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel     Gezonde mini donuts zonder toegevoegde suikers gezond bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie