Gezonde Oreo koekjes

Een gezonde sportsnack, het ideale vier-uurtje voor de drukke werkdag of sportieve vakantiedag. Met minder suiker en extra prebiotische vezels is gezond genieten gegarandeerd!

Gezonde oreo's met SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie

Ingrediënten:
Voor de koekjes:
- 120 gram volkoren- of speltmeel
- 30 gram ongezoete cacaopoeder
- ½ theelepel bakpoeder
- snufje Losalt
- 20 gram boter of kokosolie (1 eetlepel)
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 70 gram kokosbloesemsuiker of palmsuiker
- 20 gram honing of agavesiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 45 gram (plantaardige) melk
- 15 gram pure chocola (minimaal 78%) of raw chocolade

Voor de vulling:
- 1 eetlepel cacaoboter of kokosolie
- 70 gram roomkaas light, sojaroom of kokosroom
- 20 gram poedersuiker
- ½ theelepel vanille-extract

Mijn beste en langste vriendin (ik ken haar al van toen we 2,5 jaar oud waren!) bakt natuurlijk ook geregeld met SuperRoots. Zij stuurde me vandaag dit receptje door dat ze maakte, gezonde Oreo's met wat extra prebiotische vezel erbij. Haar inspiratie kwam van de hippe vegetariër, met dan wat kleine aanpassingen erbij. Volg verder mee en maak nu ook zelf dit gezonde tussendoortje.

Weeg je boter af en laat deze op kamertemperatuur komen. Wanneer je kokosolie gebruikt kan je deze even laten smelten. Meng het meel en de SuperRoots door mekaar in een mengkom. Voeg hier het cacaopoeder, bakpoeder en Losalt aan toe en roer door elkaar. Doe de zachte boter of kokosolie in een tweede kom en meng samen met de suiker, honing of agavesiroop, vanille-extract en melk goed door elkaar. Voeg nu de inhoud van de twee kommen samen. Rasp de chocolade en meng ook dit door het deeg. Kneed kort goed door en leg het nu in plasticfolie gedurende 30 minuten in de koelkast. 

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Haal het afgekoelde deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 3 mm dikte. Steek nu ongeveer 24 rondjes uit het deeg van ongeveer 5cm diameter. Leg de vormpjes op de bakplaat en bak ze 10 tot 15 minuten in de oven. Het is niet erg als ze nog wat zacht aanvoelen wanneer ze uit de oven komen, ze harden uit bij het afkoelen. Schep de koekjes voorzichtig op een rooster om af te koelen.

Terwijl de koekjes afkoelen maken we de vulling. Smelt hiervoor de kokosolie of cacaoboter. Voeg de crème fraîche, poedersuiker en vanille-extract toe en roer dit goed door elkaar. Je hebt nu een stevige crèmevullling. Besmeer de helft van de afgekoelde koekjes met de vulling en druk er een andere helft bovenop.

Smakelijk!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie