Gezonde speculaaskoekjes

Speculaas zit altijd boordevol met suiker. Het kan ook anders! In deze variant maken we speculaas op basis van havermout en amandelen, met amper suiker en maar liefst 2 gram prebiotische vezel per koekje! Zo kan je verantwoord snoepen en je kinderen heerlijke speculaas mee naar school geven, zonder schuldgevoel!

Gezonde speculaas SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 10 koekjes):
- 70 gram havermout
- 25 gram amandelen
- 2 eetlepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 3 theelepels speculaaskruiden
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel bicarbonaat
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel amandelmelk
- 1,5 eetlepel amandelmeel
- 1,5 eetlepel honing
- 1 handvol amandelschilfers

Dit recept voor gezonde speculaas vonden we op de website van Njam tv, bedankt Steffi Vertriest voor de inspiratie! Wij doen het gewoon met nog wat minder suiker, en met extra vezel erbij, van de cichoreiwortel! Goed voor de darmflora en een gezonde transit en zeer geschikt voor diabetici!

Deze koekjes zijn heel eenvoudig te maken.
Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Neem je blender erbij en doe er de havermout, amandelen, SuperRoots, het amandelmeel, speculaaskruiden, kaneel, het zout en natriumbicarbonaat in. Mix fijn.
Smelt de kokosolie en meng deze in een kom met de amandeldrink en de honing. Meng deze nu ook samen met de geblende havermix tot je een mooi deeg hebt.
Gebruik twee lepels om koekjes van het deeg te maken, verdeel ze – voldoende uit elkaar – over een bakplaat. Strooi wat van de amandelschilfers over de koekjes.

Gezonde speculaas SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Zet 15 minuten in de oven op 170 graden. Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Heerlijk! Smakelijk :-)


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie