Granola met chocolade

 Niets beters 's morgens dan lekkere zelfgemaakte granola! De variaties zijn oneindig maar de chocolate lovers onder ons moeten zeker deze eens proberen!

Chocolade granola SuperRoots

 

Ingrediënten:
- 100g amandelmeel
- 30g g studentenhaver
- 250g havermout            
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel honing
- 6 eetlepels water
- 50g pure chocolade
- 50g SuperRoots Cichoreiwortelvezel 

Chocolade granola SuperRoots ingrediënten

Begin met de oven voor te verwarmen op 160°C.

Hak de studentenhaver in stukjes en breng deze in een kom samen met de havermout en het amandelmeel. Smelt de kokosolie en voeg dit ook toe aan de kom, net als de honing en het water. Meng dit goed dooreen tot een homogeen mengsel. Weeg de SuperRoots vezel af en voeg dit al roerend toe aan de granola. Spreid het daarna op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en roer nu en dan dooreen zodat de granola overal gelijk gebakken is. Haal na 20 minuten de granola eruit. Hak de chocolade fijn en meng goed onder de nog warme granola. Zo kan de chocolade wat smelten en lekkere clusters vormen met de granola. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten pot. Zo kan je deze chocoladegranola 2 tot 3 weken bewaren. Als dat lekkers tegen dan nog niet op is tenminste! 😉

choolade granola SuperRoots na oven kleinMix met yoghurt en fruit en je hebt een ontbijt voor winnaars, smakelijk!  Dit recept is gebaseerd op het chocolade-granola recept van Sandra Bekkari. Zij gebruikt hazelnoten in plaats van amandelmeel en studentenhaver maar je kan het eigenlijk met gelijk welke noten doen, naar eigen smaak.

Laat ons zeker weten wat je er zelf van vindt en met welk fruit jij het graag eet, door een foto te delen op Facebook of Instagram en ons te taggen met @SuperRootsVezel!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie