Halloween Spinnen Donuts

Een lekker eng dessertje, een leuke activiteit met de kinderen, Halloween decoratie, wat minder suiker en meer vezel... Deze mini donuts zijn het alle vier! Leuke spinnetjes om van te smullen, HEERLIJK!

Mini donuts halloween spinnen SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Ingrediënten (voor een 40-tal mini donuts):
- 250 gram patisserie bloem
- 85 gram suiker
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 0.25 liter melk
- 15 ml olie
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 1 snufje zout

Voor de decoratie van 16 spinnetjes:
- 1 chocolade stift Dr Oetker
- 16 Ferrero Rochers
- 2 doosjes mini-Smarties

Een voorbeeld van een honderd procent gezond receptje is dit zeker niet, maar af en toe mag wat zoetigheid ook, met mate natuurlijk :-) Deze Halloween dessertjes zijn een superleuke optie voor een activiteit met de kids en een lekkere snack om de engste dag van het jaar op te vrolijken. Ze zijn zeer eenvoudig te maken met een mini-donut machine.

Voor het maken van het deeg meng je de SuperRoots door de suiker, daarna bij de bloem. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en klop door mekaar tot een glad deeg.
Je kan meteen beginnen bakken in je mini donut machine. Olie hem regelmatig in zodat de mini donutjes er makkelijk uit komen.

Mini Donuts Halloween spinnen SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Eens de donuts afgekoeld zijn kan het versierplezier beginnen! Teken met de schrijfstift 8 streepjes aan elke kant van de donut, dat maakt 8 mooie spinnenpootjes. Twee goede puntjes chocolade waarop je twee mini Smarties kan vastplakken om de oogjes voor te stellen. Tot slot nog een Ferrero Rocher in het midden en de mini donuts zijn klaar. Het Halloween feest kan beginnen, veel griezelplezier!

Mini Donuts Halloween spinnen SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie