Hartige wafels met witloof en ham

Een gezonde lunch of een hip voorgerechtje? Het kan allemaal met deze heerlijke hartige wafeltjes met witloof, ham en Goud Brugge kaas. Een fris slaatje erbij en het is helemaal compleet! En natuurlijk maken we het extra gezond met een lepeltje SuperRoots erbij, voor je dagelijkse dosis vezel op een lekkere manier!

Witloofwafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel obstipatie verhelpen

Ingrediënten (voor 8 wafeltjes/4 personen):
- 150 gram half-volkoren speltbloem
- 4 theelepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 30 gram boter
- 150 ml melk
- 50 gram Ardense ham
- 50 gram Goud Brugge kaas
- 2 witloofstronken
- beetje agavesiroop of honing
Voor een frisse salade bij de wafels (voor 4 personen):
- 2 peren
- sap van een limoen
- 1 krop eikenbladsla
- handvol walnoten
- 2 sneetjes Ardense ham
- eventueel wat notenolie als dressing

Ik wou heel graag eens hartige wafels maken, maar ik vond geen gerecht op internet waar ik volledig tevreden mee was. Of ze gebruikten gewone bloem, of Roquefort kaas (ben ik écht geen fan van) of ... Daarom heb ik zelf maar een receptje in mekaar geknutseld. Met half-volkoren speltbloem, want dat is zoveel beter dan gewone bloem. En wist je dat SuperRoots uit de witloofwortelvezel gehaald wordt? Ja hoor, de wortel waar witloof uit groeit is ook de wortel waar we SuperRoots Cichoreiwortelvezel uit halen! Je kan er hier alles over lezen. Daarom dat we ook wat gerechtjes voor jullie wilden maken waarin we witloof en SuperRoots combineren, al het goede van de witloof en zijn wortel samen!  

Goed, we beginnen eraan. Snij de witloofstronkjes in kleine stukjes. Doe wat olie in de pan en bak hierin de witloofstukjes gaar. Doe er een scheutje agavesiroop (of honing) bij voor een vleugje zoet. Als ze gaar zijn doe je de stukjes in een vergiet en laat je ze uitlekken.  

Witloofwafels witloof stoven obstipatie verhelpen

Snij de Ardense ham in kleine stukjes. Rasp ook de Goud Brugge kaas alvast. In een kommetje meng je de bloem, het bakpoeder en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel door mekaar. In een grotere mengkom doe je de 2 eidooiers. Hou het eiwit apart in een andere kom. Voeg dan het bloemmengsel bij de eidooiers. Giet er dan al kloppend de melk bij. Als je een mooi glad deeg hebt doe je er de gesmolten boter, witloof, ham en kaas bij. Weer even door mekaar mengen nu. Tot slot klop je de 2 eiwitten stijf en spatel je deze rustig door het deeg. Ziezo, dit is al klaar!

Witloofwafels beslag gezond bakken obstipatie verhelpen

Maak nu de salade. Was de eikenbladsla en droog deze vervolgens een beetje. Doe deze al in een de kom of het bord waarin je ze wilt serveren. Snij de peer in kleine stukjes en doe het sap van de limoen erover zodat de stukjes niet bruin worden. Bovendien zorgt dit voor een wat frisse toets. Strooi de stukjes peer over de sla in de kom. Neem nu 2 schijfjes Ardense ham en scheur deze in stukjes, ook weer verspreid over de salade. Tot slot hak je wat walnoten fijn en strooi je deze stukjes ook over de salade. Nog wat notenolie erover en deze kan op tafel!

Witloofwafels salade SuperRoots Cichoreiwortelvezel obstipatie verhelpen

Verhit je wafelijzer en smeer eventueel in met wat olie. Doe het deeg erin en laat enkele minuten goed bakken tot ze licht bruin zijn. Haal de wafel uit het ijzer en dien onmiddellijk op, met wat sla op een bordje. Ze zijn immers het lekkerst als ze warm gegeten worden.

Hier kan je nu natuurlijk naar hartelust mee variëren. Als lunch of als voorgerechtje bij je kerstdiner, iedereen zal ervan genieten! Smakelijk :-)

Witloofwafels SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie