Havermout Pannenkoeken

Eens wat anders als ontbijt, maar toch gezond en voedzaam? Probeer dan deze lekkere havermout pannenkoeken eens. Boordevol onoplosbare en oplosbare vezels! De ideale boost om je dag goed te beginnen.

Havermout pannenkoeken extra vezel cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor ongeveer 5 stuks):
- 75 gram havermout
- 10 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 banaan
- 1 ei
- 100 ml melk

Pannenkoeken bestaan in alle vormen, geuren en kleuren. Je kan ze lekker zoet en ongezond maken, maar ook voedzaam en vol vezel! Inspiratie voor de havermout pannenkoekjes vonden we op de website van Lekker en Simpel. In deze variant combineren we de onoplosbare vezels van havermout met de oplosbare cichoreiwortelvezel. SuperRoots natuurlijk! De ideale combinatie voor een gezonde start van de dag.

Dit recept is heel eenvoudig. Neem een maatbeker (als je met een staafmixer werkt) of een blender en doe de banaan, het ei, de havermout en de cichoreiwortelvezel erin. Mix tot een homogene massa, voeg er dan de melk bij en mix nog even. Zo is het deeg al klaar.

Doe nu boter of olie in de pan en giet er wat van het deeg in. Je zal merken dat het vrij stevig deeg is en zich dus niet zo mooi over de pan verdeeld als gewoon pannenkoekendeeg. Je kan het met een pollepel een beetje platstrijken of in een rondje gieten in plaats van gewoon in het midden van de pan.
Even bakken en deze pannenkoekjes zijn klaar om van te genieten! Ideaal om op te dienen met wat banaan, wat rode vruchten of eigenlijk eender welk ander fruit.

Deel zeker jouw creatie van deze havermoutpannenkoeken onder @SuperRootsVezel en #lekkermetvezel!  


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie