Havermoutcrackers

Heerlijke crackers voor een gezond en eenvoudig ontbijt met havermout, zaden en pitten én SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Kies zelf je favoriete topping voor een goede start van de dag!

Duivels ontbijt havermoutcrackers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 8 crackers):
- 95 gram havermout
- 95 gram amandelmeel
- 40 gram lijnzaad
- 20 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 40 gram geraspte Emmental kaas
- 2 eieren

Duivels ontbijt havermoutcrackers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel ingrediënten

De ochtend voor de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het WK 2018 wilden wij beginnen met een ontbijt in thema. Deze Duivelse Crackers zullen zeker helpen om energie genoeg te hebben en volop te supporteren vanavond! Bedankt aan Natalie's keuken voor de inspiratie. We voegden er enkel nog wat extra vezel aan toe natuurlijk. Elke cracker bevat 2,5 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel voor een gezonde spijsvertering!

Het recept is doodeenvoudig. Voeg eerst alle droge ingrediënten samen in een mengkom en roer even door mekaar. 
Voeg er dan de gemalen kaas en de eieren aan toe en kneed tot 1 deegbal. Deze rol je uit tot een vierkant tussen 2 vellen bakpapier. Wij maakten ze ongeveer 4 mm dik. Je kan een mooi vierkant krijgen door af en toe het bovenste bakpapier eraf te halen, de zijkanten naar binnen te plooien en je deeg nogmaals uit te rollen. Is je vierkant klaar, snij dan de laag deeg in 8. 

Duivels ontbijt havermoutcrackers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel deeg   Duivels ontbijt havermoutcrackers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel vierkant plooien   Duivels ontbijt havermoutcrackers extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel gesneden deeg

Nog 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 graden, wat afkoelen, je favoriete topping erop en smullen maar! Wij kozen voor een Duivels ontbijt met een trio van confituur in thema :-)


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie