Havermoutkoekjes met honing

Voor een gezonde start van de dag, ook als je geen tijd hebt om er rustig bij te gaan zitten. Met deze havermoutkoekjes met honing vrolijk je zelfs de file op!

Ingrediënten (voor ongeveer 25 koekjes):
- 100g boter
- 60g SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 60g honing
- 2 eieren
- 220g zelfrijzende bloem
- 110g havermout
- 50g amandelpoeder
- 2 el melk
- 1 snuifje zout

Ons eerste havermoutkoekjes recept is een heel basis receptje met de standaard ingrediënten zoals bloem en boter er nog in. Wat speciaal is aan deze ontbijtkoekjes is dat we ook honing gaan gebruiken om die heerlijke smaak van de bijtjes erin te krijgen en we gaan ook de suiker vervangen door SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Nu even een extra inspanning om in de ochtend een heerlijk on-the-go ontbijtje uit de kast te kunnen halen.
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180°C.
Klop de boter samen met het zout schuimig. Meng de eieren er een voor een bij.
Meng de bloem met de havermout, het amandelpoeder en de SuperRoots Cichoreiwortelvezel en roer deze vervolgens door het beslag. Doe er de honing bij en voeg indien nodig de melk toe zodat je het deeg makkelijk kunt kneden.
Leg het deeg met behulp van twee theelepeltjes op een bakplaat met bakpapier. Je kan zelf kiezen hoe groot je ze maakt. Duw ze een beetje plat, ze worden minstens dubbel zo dik in de oven.
Bak de ontbijtkoekjes een kwartier en laat ze daarna goed afkoelen op een rooster. Klaar om je dag goed te starten!
Deze koekjes bewaren lekker lang als je ze in een luchtdichte doos bewaart, dus je kan er gemakkelijk enkele weken van genieten, speciaal voor de hectische ochtendspits in huis :-)


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie