Havermouttaart met noten

Gezonde gewoontes zijn essentieel voor een gezond leven! Begin daarom elke dag met een stukje van deze havermouttaart met noten. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij is dit de perfecte mix van oplosbare en onoplosbare vezels, proteinen en energie. Het ideale ontbijt voor een drukke dag!

Havermouttaart gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Ingrediënten (voor ontbijt van ongeveer 5 dagen):
- 200 gram havermout
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 2 rijpe bananen
- 200 gram ongezouten notenmix
- 250 ml water
- 20 gram gebroken lijnzaad
- 1 ei
- 1/2 eetlepel kaneel
- snuifje zout

Ik ging op zoek naar een gezond ontbijt en vond inspiratie op voedzaamensnel.nl. Deze havermouttaart met noten is ideaal om op zondagavond klaar te maken en de rest van de week van te genieten. Ik voegde er natuurlijk nog wat SuperRoots Cichoreiwortelvezel aan toe, zodat de taart ook zeker over de nodige portie oplosbare prebiotische vezels beschikt. Zo wordt het een combinatie van onoplosbare en oplosbare vezels. Ideaal, want die eerste schuren de darmen en reguleren de transit, terwijl de tweede ook nog eens je gezonde darmbacteriën gaan voeden. Dé ideale vezelmix dus!

We gaan aan de slag. Wat ik nog niet vertelde is dat deze taart ook nog eens supereenvoudig is om te maken! 

Neem een mengkom en prak hierin de bananen met een vork. Doe de havermout, notenmix, lijnzaad, kaneel, zout en het ei erbij. Strooi de SuperRoots Cichoreiwortelvezel erover zodat je geen klontertjes krijgt en meng goed door mekaar. Doe nu ook het water erbij en meng alles samen. Laat dit 10 minuutjes rusten zodat het een steviger deeg wordt. Verwarm ondertussen je over voor op 180°C. 

Als de 10 minuten voorbij zijn kneed je het deeg nog een keer door mekaar en verdeel je het in een kleine springvorm. Plaats het gedurende 60 minuten in de oven. Laat afkoelen en je ontbijt voor de week is klaar!

Havermouttaart gezond bakken met SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie