Kiwi Amandel taartjes

Een vernieuwend concept vind je in deze kiwi-amandeltaartjes. Een frisse noot om je namiddag op te vrolijken met dit fruitige toetje. Met minder suiker en extra vezel natuurlijk!

Kiwi Citroen Taartjes Minder Suiker Meer vezel

Ingrediënten (2 taartjes, voor 4 personen):
- 45 gram boter
- 1 ei
- 70 gram amandelpoeder
- 30 gram speltbloem
- 1/8 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel citroenzeste
- 1,5 kiwi’s
- 10 gram bruine suiker
- 14 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Heb je nog wat rijpe kiwi’s over die dringend op moeten? Heb je wel zin om nog eens iets nieuws uit te proberen? Dan zijn deze kiwi-amandeltaartjes een super-idee! Met de frisse smaak van citroen en de fruitige kiwi’s zal het hele gezin mee kunnen smullen!

Kiwi Citroentaartjes Minder Suiker Meer Vezel Ingredienten

Zoals altijd begin je best met het opzetten van je oven. Verwarm deze voor op 160°C. Vet ook al 2 bakvormpjes van ongeveer 10cm diameter in en bestuif met bloem.
Meng de speltbloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, de bruine suiker en de cichoreiwortelvezel samen in een kom.
Smelt de boter en laat vervolgens even afkoelen zodat hij niet meer te warm is. Klop hier het ei bij tot ze net gemengd zijn. Voeg hier vervolgens het bloem-vezel mengsel aan toe. Meng er de citroenzeste bij.
Het deeg is al klaar en kan over de bakvormpjes verdeeld worden.
Snij de kiwi’s in kwartjes en duw deze in de taartjes. Zet ze nu in de oven en bak gedurende 35-40 minuten tot ze doorbakken zijn. Dit kan je natuurlijk testen door erin te prikken. Blijft er niets meer aan je prikker hangen? Dan zijn ze klaar!
Laat ze afkoelen in de bakvormpjes.
Tijd om te serveren, snij ze in 2 en serveer een half taartje per persoon. Hier kan je perfect wat slagroom bij serveren als je wil. Het is ook leuk om ze gewoon in 8 te snijden en dan kan iedereen de hapjes kiezen die zij willen.
Smakelijk!

Kiwi Citroen Taartjes Minder Suiker Meer vezel Tussendoortje


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie