Marmercake

Een heerlijk stuk cake als 4-uurtje, met dat extraatje vezel en minder suiker. Een heerlijke mix van chocolade en vanille!

Marmercake cake chocolade vanille minder suiker meer vezel

Ingrediënten:

  • 230g boter
  • 70g SuperRoots Cichoreiwortelvezel
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 142g suiker
  • 5 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 75g pure chocolade
  • 1 el cacaopoeder

Ok, gezonde voeding is belangrijk, maar soms heb je toch ook eens zin in een heerlijk stuk cake met chocoladesmaak. En je mag af en toe toch ook zondigen! Wat als dit mogelijk zou zijn en dan ook net dat ietsje gezonder? In deze marmercake combineren we de heerlijke smaak van vanille met chocolade om een marmercake te krijgen. We vervangen hierin 50 gram suiker en 20 gram boter door 70 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Zo heeft elk stukje een beetje minder vet, minder suiker en ongeveer 5 gram vezel!  Om je vingers bij af te likken dus!

Hoe gaan we te werk?
Begin met het voorverwarmen van je oven op 160°C.
Zet ook de chocolade al op het vuur om deze au bain-marie te smelten en vet alvast je cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.

Meng de suiker, vanillesuiker en SuperRoots cichoreiwortelvezel door elkaar en klop de boter romig samen met het suiker-vezel mengsel. Voeg er een voor een de eigelen aan toe en klop glad. Doe er vervolgens de bloem bij en spatel die luchtig door het beslag. Klop ook nog de eiwitten stijf en schep deze zachtjes door het deeg, zo wordt de cake lekker luchtig.

Verdeel het beslag in twee. De ene helft is al klaar om als onderste laag in de bakvorm te gieten. Niet nodig om deze glad te strijken, het deeg zet zichzelf wel mooi in de hele vorm.
Bij de tweede helft roer je de gesmolten chocolade samen met de eetlepel cacaopoeder. Spatel hem er weer zachtjes onder tot de chocolade mooi verdeeld is. Niet te wild zodat je cake lekker luchtig blijft.

 Het chocoladebeslag kan nu ook in de bakvorm, bovenop de witte laag. Om het marmereffect te verkrijgen ga je met een mes of een spatel door de twee lagen van het beslag, zonder dat je de bodem van de vorm raakt.

Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven. Prik er naar het einde toe eens in, van zodra er geen deeg meer aan je prikker blijft hangen is hij klaar!
Laat hem nadien 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
Je cake is nu klaar om van te genieten, smullen maar!

Marmercake cake chocolade vanille

 

Bestel nu!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie