Granola... Wie krijgt daar nu ooit genoeg van?! Het ideale ontbijt met veel vezel, zeker met een goede portie SuperRoots erbij! Inspiratie voor deze notengranola haalden we uit het boek 'Gezond fastfood' van Nora French. Hij is inderdaad snel klaar en je kan hem meteen maken voor de hele week! Bovendien is deze versie best speciaal. Er komt namelijk geen havermout aan te pas, heel puur met enkel noten, sesamzaad en rozijnen. Nora gebruikt in haar recept honing als bindmiddel en om te zoeten, wij hebben dit vervangen door SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Helemaal zonder toegevoegde suikers dus! Heerlijk toch?
Ingrediënten:
- 100 gram amandelen
- 100 gram cashewnoten
- 100 gram walnoten
- 50 gram sesamzaad
- 30 gram SuperRoots cichoreiwortelvezel
- 50 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels water
- snuifje zout
Verwarm de oven al voor op 160°C. Weeg vervolgens alle ingrediënten af in een kom en meng. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Laat 20 min in de oven staan en roer ondertussen een paar keer om. Op die manier wordt alle granola gelijkmatig gebakken. Laat achteraf afkoelen en bewaar de granola in een luchtdichte bewaarpot. Heerlijk om tussendoor te knabbelen! En uiteraard met meer vezel en minder suiker dankzij SuperRoots!