Oma's Kaastaart

Zo een kaastaart zoals je oma altijd maakte? Ja hoor, dat kan ook met SuperRoots! Beetje minder suiker hier, beetje meer vezel daar, smullen maar!

Kaastaart SuperRoots Cichoreiwortelvezel Gezond bakken tegen obstipatie

Ingrediënten:
- 3 eieren
- 500 gram volle platte kaas
- 100 gram boter
- 200 gram patisseriebloem
- 80 gram suiker (40 gram voor het deeg, 80 gram voor de vulling)
- 3 pakjes vanillesuiker (1 voor het deeg, 2 voor de vulling)
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Dit receptje kan ik hierop zetten met dank aan mijn papa, die natuurlijk ook een vaste SuperRoots gebruiker is en dit regelmatig in zijn gebakjes verwerkt. Zo bracht hij een heerlijke kaastaart mee voor bij de koffie. Dat moest ik natuurlijk met jullie delen!

We beginnen met het maken van het zanddeeg voor de bodem. Meng de bloem met 40 gram van de suiker, 20 gram SuperRoots, de boter en 1 pakje vanillesuiker. Kneed tot een stevig deeg en laat een half uur à een uur rusten in de koelkast in plastic folie.

Warm de oven voor op 200 graden. Neem een springvorm, bedek de bodem met bakpapier en vet de zijkanten lichtjes in. Let het deeg op de bodem van de springvorm en duw het plat tot de volledige bodem bedekt is. Zet dit deeg 20 minuten in de oven. Hierna haal je de springvorm uit de oven en smeer je het deeg in met eiwit. 
Als je dit graag hebt kan je de bodem ook besmeren met een dun laagje confituur.

Nu beginnen we aan de kaasvulling. Doe hiervoor de volle platte kaas met 3 eierdooiers in een mengkom. Meng 80 gram suiker, de 2 pakjes vanillesuiker en nog 20 gram SuperRoots door mekaar. Doe dit mengsel nu bij de platte kaas en meng tot een mooie vulling. 
In een aparte kom klop je de eiwitten stijf. Spatel dit onder het kaasmengsel.
Giet de kaasvulling over de bodem in de springvorm en bak nog 20 à 25 minuten in de oven van 200 graden.

Laat eerst afkoelen in de springvorm. 
Eens koud kan je je tanden erin zetten! Smullen maar!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie