Ontbijtmuffins met appel en banaan

Een gezond ontbijt is de beste manier om de dag goed te starten, zeker als het fruit combineert met plantaardige, prebiotisch vezel! Maak deze muffins voor een lekker warm ontbijtje, in combinatie met vers fruit, of gewoon om on the go te eten op een drukke ochtend.

Ontbijtmuffins met banaan en appel prebiotische natuurlijke vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Ingrediënten (voor 4 grote of 6 kleinere muffins):

Ik wou me even focussen op gezonde ontbijtjes. Iets waar ik zelf vaak niet aan toe kom, maar wat toch wel belangrijk is voor een goede start van een drukke dag. Inspiratie vond ik op de website van Verse Oogst: https://www.verseoogst.nl/recepten/ontbijtmuffins-met-appel-en-banaan-1. Zoals gewoonlijk nemen we een bestaand recept als basis en we voegen er gewoon onze heerlijk natuurlijke vezels aan toe!

We beginnen met de voorbereiding. Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een

Ontbijtmuffins ingrediënten SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken     Ontbijtmuffins ingrediënten SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

 

Meng in een kom het havermoutmeel, de SuperRoots Cichoreiwortelvezel, het bakpoeder, de kaneel en een snuf zout. Meng in een andere kom het ei, de melk en de honing. Meng de banaan en de appel hierdoor.

Meng de natte mix goed met de droge mix. Verdeel het mengsel over de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Ontbijtmuffins bakken SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken

Laat de muffins iets afkoelen voordat je ze opeet. Serveer ze eventueel met vers fruit ernaast of een beetje hazelnootpasta of pindakaas erop.

 


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie