Ontbijtwafels met Banaan en Havermout

Banaan en havermout in de vorm van een wafeltje gegoten, dat kan niet slecht zijn, zeker niet zonder toegevoegde suikers en met wat extra vezel erbij. Een ideale start voor een actieve dag!

Ontbijtwafels banaan havermout

Ingrediënten (voor ongeveer 8 kleine wafeltjes):
- 30 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 50 gram fijne havervlokken
- 100 gram speltbloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 ml melk (of amandelmelk, havermelk, ...)
- 1 flinke, rijpe banaan of 2 kleinere rijpe bananen
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 theelepel vanille extract

Bij het ontbijt wil je wel wat afwisselen en af en toe mag dat ook eens een wafel zijn. Mijn oma maakte vroeger heeeeerlijke wafels, maar mijn God, wat een caloriebommetjes waren dat! Ontbijt mag wel gezonder en voedzamer zijn, je moet het er immers mee doen tot de lunch. Daarom zijn deze ontbijtwafels op basis van banaan en havermout een ideale manier om de dag op een leuke manier te beginnen! Ze zijn bovendien ook nog eens doodeenvoudig om te maken.

We beginnen met het mengen van alle droge ingrediënten. Doe dus de Cichoreiwortelvezel, havervlokken, speltbloem en bakpoeder in een kom en roer ze even door elkaar.
In een andere kom pureer je de banaan. Dat kan gewoon met een vork want die moet niet volledig plat zijn, wat stukjes banaan in de wafeltjes kan heel lekker zijn.
Meng de geprakte banaan nu met de andere vochtige ingrediënten, dus de kokosolie, melk en het vanille-extract. Hierna klop je de droge ingrediënten onder de natte tot je een mooi mengsel hebt.

Ontbijtwafels Banaan Havermout Deeg en Ingrediënten

Laat dit deeg nu 5 à 10 minuten staan zodat de havervlokken goed doorweekt raken en wat zachter worden. Dit geeft je de tijd om je wafelijzer uit de kast
te halen, in te vetten en te laten opwarmen.
Daarna bak je de wafels mooi bruin... en ze zijn al klaar om op te eten!

Ontbijtwafels Banaan Havermout Wafelijzer

Het is heel lekker om deze wafels te serveren met yoghurt, kwark, kokosyoghurt en wat vers fruit erbij. Jong en oud zullen ervan smullen! Bovendien heb je hier per wafeltje ongeveer 3,5 gram vezel toegevoegd. En ook al denk je er niet echt aan als je wafels eet, maar dit is de perfecte hoeveelheid om ieders darmbacteriën weer blij te maken :-)

Probeerde jij deze wafeltjes uit of maakte je een variant hierop met SuperRoots Cichoreiwortelvezel? Deel dan zeker het resultaat met ons op Facebook of Instagram via @SuperRootsVezel en #lekkermetvezel !


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie