Pecan Pie

Winterse koude zondagen doen hunkeren naar een winters gezellig taartje. Vind troost om de kou te doorstaan met deze heerlijke Pecan Pie. 

Pecan Pie SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie

Ingrediënten:
Voor het deeg: 
- 200 gram bloem 
- 90 gram boter 
- 1 eetlepel kokosbloesem suiker 
- Snuif zout 
- 4 eetlepels koud water 
Voor de vulling:
- 300 gram pecannoten
- 165 gram kokosnootbloemsuiker 
- 35 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 3 eieren 
- 120 gram boter
- Snuif kaneel 
- Snuif zout 
- Zeste van 1 citroen 
- 100 gram hele pecannoten om af te werken

Op zondag mag wat verwennerij al eens. En met Thanksgiving als inspiratie kozen we dan maar voor een Pecan Pie! De inspiratie haalden we bij Sofie Dumont die de pecannotentaart met kokosbloesemsuiker maakt, omdat dit een wat lagere glycemische index heeft dan gewone kristalsuiker. Wij gaan nog een stapje verder en vervangen uiteraard nog wat van deze suiker door SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Wist je trouwens dat SuperRoots een verwaarloosbaar lage glycemische index heeft, omdat de vezels geen glucose vrijgeven in je bloed? Om meer te weten te komen over hoe dit allemaal in zijn werkgaat kan je terecht op onze Gezondheidsblog :-)

Ondertussen beginnen wij wel al aan de taart. We starten natuurlijk met het deeg. Meng alle ingrediënten behalve het water tot je een zandstructuur krijgt. Daarna voeg je het water en kneed je het deeg tot een bal. Rol deze uit tussen twee vellen bakpapier. Het deeg moet ongeveer 3 à 4 mm dik zijn 

Neem nu je bakvorm erbij. Vet hem in met wat boter en strooi er bloem in zodat je taart na het bakken mooi loskomt uit de vorm.  Leg nu het deeg in je bakvormDruk het goed aan in de zijkanten van de vorm en let erop dat je geen gaatjes in je deeg hebt. Moest dit toch het geval zijn, vul deze dan gewoon op met wat deegoverschot. Snij het deeg dat nog over de zijkanten hangt mooi af. Als fantasietje kan je met je vingers nog golfjes in de zijkant van het deeg maken. Zet je deeg nu even in de koelkast terwijl je de vulling klaarmaakt. 

Voor je aan de vulling begint kan je best je oven al even aanzetten zodat dit goed kan voorverwarmen. Dit doen we op 180°C.

Neem de pecannoten erbij. Hou de mooiste noten apart voor de afwerking. Cutter 300 gram noten. Hier mogen zeker nog wat stukjes inzitten. Klop de boter romig. Voeg de kokosbloesemsuiker eraan toe en dan ook nog de SuperRoots en klop deze al even door mekaarVoeg één eitje toe onder het mengsel om het romig te maken. Daarna mogen ook de andere eitjes erbij, samen met de kaneel, een snuifje zout, de fijngemalen noten en de zeste van citroen. Meng alles goed door mekaar en zo is ook de vulling al klaar!  

Pecan Pie SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie

Neem je bakvorm met je deeg er weer bij. Verdeel het beslag over het deeg. Werk af met de mooie pecannoten. 

Pecan Pie SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken tegen obstipatie

Bak gedurende 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.  

Wanneer hij helemaal gebakken is laat je hem eerst even in de bakvorm afkoelen. Om hem eruit te halen kan je hem gewoon ondersteboven draaien op een rooster en vervolgens op weer een ander rooster terug rechtzetten.

En nu... smullen maar! Smakelijk!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie