Pepernoten

Sinterklaas en Zwarte Piet komen eraan! En wat past daar nu beter bij dan heerlijk geurige pepernoten? Met maar liefst een derde minder suiker en wat vezel erbij, wordt het een heus feest, net dat tikkeltje gezonder!

Pepernoten minder suiker meer vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor ongeveer 120 pepernootjes):
- 150 gram boter
- 80 gram donkere basterdsuiker
- 45 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 10 gram koekkruiden/speculaaskruiden
- 4 eetlepels halfvolle melk
- snuifje zout

Pepernoten maak je eigenlijk altijd op dezelfde manier, hoe veel recepten op internet je ook bekijkt. Daarom dank ik dit recept aan zowat het hele internet :-) Het doet je hele huis alleszins naar Sinterklaasfeest ruiken, mmm... Heerlijk!

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Meng de SuperRoots, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout goed door elkaar. Kneed het nu samen met de boter tot een deeg.
Voeg hier lepel voor lepel de melk aan toe, zodat het een soepel deeg wordt.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Maak ze niet te groot, pepernoten zijn immers maar klein.
Bak ze in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin.

Pepernoten gezond bakken SuperRoots cichoreiwortelvezel minder suiker

Als je ze net uit de oven haalt zijn ze nog wat zacht, maar geen nood, ze worden lekker knapperig bij het afkoelen! Eenmaal afgekoeld en Sinterklaas is klaar om de schoen te vullen :-) Smullen maar!

Pepernoten SuperRoots Cichoreiwortelvezel gezond bakken


Laat een bericht achter