Pompoensoep met spinnetjes

Herfst... dan MOET er pompoensoep zijn! En welke dag is beter om daarvan te smullen dan met Halloween zelf? Om het extra griezelig te maken deden we er kleine spinnetjes in. En zelfs in soep is het supermakkelijk wat extra vezel toe te voegen. Zo heb je ook vandaag weer, zonder het te proeven, jouw portie prebiotische vezel binnen, voor gezonde darmen, elke dag!

Pompoensoep met spinnetjes en SuperRoots Vezel

Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen
- 1 kg wortels
- 3 ajuintjes
- 6 blokjes kippenbouillon
- snuifje peper
- een theelepeltje SuperRoots Cichoreiwortelvezel per persoon
- 200 gram gehakt
- spaghetti

Start met het uithollen van de pompoen. Dit vereist een goed scherp mes, een lepel en wat spierkracht :-) Schraap er zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Snij er nu een gezichtje in en je hebt ineens een sfeervolle kaarsenhouder voor in de tuin of aan de deur!
Snij de ajuintjes en wortels in stukjes.
Doe wat olijfolie in de kookpot en stoof de ajuintjes aan tot ze mooi glazig zijn. Voeg er dan de worteltjes aan toe en stoof ook deze even aan. Tot slot het vruchtvlees van de pompoen erbij. Ook deze stoof je eerst even aan. Let goed op dat er steeds voldoende vocht in je pot blijft. Je kan wat extra olijfolie toevoegen of gewoon een glas water.

Als de groentjes goed gestoofd zijn voeg je er water aan toe tot alles goed onder water staat. Dit is ongeveer 2 liter. Doe er dan ook nog de 6 blokjes kippenbouillon bij en het snuifje peper. Goed laten doorkoken tot alle groentjes volledig gaar zijn. Klaar? Mixen dan maar! Maak er een goed gemixte soep van. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep nog te dik vindt. Laat nog even doorkoken en dan is ze echt helemaal klaar.

Voor de spinnetjes rollen we het gehakt tot kleine balletjes. Hier steken we telkens 8 korte stukjes spaghetti door (breek de spaghetti daarvoor in kleinere stukjes). Kook de balletjes een 4-tal minuutjes, zodat de balletjes en de spaghetti gaar zijn. Zo zijn dan ook de spinnetjes klaar voor de soep!

Giet een kom vol met lekker warme soep, doe er een theelepeltje SuperRoots Cichoreiwortelvezel bij en een flinke lepel spinnetjes. En nu... genieten maar!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie