Quiche Méditerranée

Haal de zuiderse sferen in huis met deze quiche méditerranée. Zomerse smaken in de vorm van een heerlijk warme hartige taart. Met SuperRoots erbij kan je zo extra genieten van je dagelijkse portie vezel!

Quiche Méditerranée met SuperRoots cichoreiwortelvezel tegen obstipatie natuurlijke vezel

Ingrediënten:
- 1 vel kruimeldeeg
- 1 aubergine
- 1 ajuin
- 1 courgette
- 1 grote zoete puntpaprika
- 4 eieren
- 120 ml culinaire room
- 120 ml melk
- 2 eetlepels SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 tomaat
- 1 bol mozzarella
- Kruiden: peper, zout, oregano, paprikapoeder
- Optioneel: verse basilicum, hesp

De inspiratie voor deze quiche vond ik op de website van Solo. Onze eigen versie hiervan, met SuperRoots erbij, vind je hieronder. Natuurlijk voegen we voornamelijk extra vezel toe, als inspiratie voor je dagelijkse portie SuperRoots op weer een heerlijke manier, elke keer anders!

Verwarm de oven voor op 200°C. Neem een ronde bakvorm en leg hierin een vel bakpapier. Leg het vel kruimeldeeg er mooi in en druk wat aan in de hoekjes beneden. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg.

Snijd de ajuin, de aubergine, de courgette en de paprika in blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan en stoof de groenten enkele minuten aan. Kruid met oregano, paprikapoeder, peper en zout. Als er nog teveel vocht bij de groenten zit laat je ze even uitlekken in een zeef.

Quiche méditerranée groentenblokjes met SuperRoots cichoreiwortelvezel tegen obstipatie

Doe de eieren, de room en de melk in een kom. Meng alles goed met een vork en kruid met peper en zout. Voeg tijdens het roeren ook de 2 eetlepels SuperRoots toe. Heb je wat kleine klontjes, geen zorgen, deze zullen verdwijnen tijdens het bakken.

Verdeel de gebakken groentenblokjes over de voorgebakken taartbodem. Als je graag wat vlees erbij hebt kan je hier de hesp in stukjes snijden en over de groentenblokjes verdelen. Snijd de mozzarella in plakjes, snij de tomaat in dunne schijfjes en schik alles bovenop de groenten. Schenk hierover ook nog het mengsel van ei en room.

Quiche Méditerranée ongebakken met natuurlijke vezel SuperRoots tegen obstipatie

Bak de quiche nu 30 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met verse basilicum en serveer warm. Ook lekker hierbij is wat frisse salade voor een zomerse gezonde toets.

Quiche Méditerranée SuperRoots Cichoreiwortelvezel tegen obstipatie voor gezonde darmen


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie