Quiche met Spek en Champignons

Ben jij meer een fan van de hartige taarten en lust je wel eens een quiche? Probeer dan zeker deze quiche met spek en champignons eens. Goed nieuws! Ook hier kan je heel gemakkelijke plantaardige voedingsvezel aan toevoegen. Met SuperRoots Cichoreiwortelvezel natuurlijk!
Quiche spek champignons extra vezel Cichoreiwortelvezel SuperRoots
Ingrediënten:
De bereiding van deze quiche is supersimpel.
Begin, zoals zo vaak, met het voorverwarmen van je oven op 180°C. (het wordt een beetje afgezaagd hier bij onze receptjes, elke keer weer die oven voorverwarmen :-) ) Gebruik een springvorm met doorsnee 20 cm of een taartvorm met een diameter van 26 cm. De quiche is wel net iets makkelijker uit de springvorm te halen dan uit een gewone taartvorm, ik spreek uit ervaring... Vet de taartvorm van jouw keuze alvast in met olie en wat bloem. Bedek deze vervolgens met het bladerdeeg.
Bak het spek in een pan, zonder olie of boter. Niet te lang laten bakken, want het moet ook nog in de oven natuurlijk. Als hij klaar is leg je hem op een bordje bedekt met keukenpapier om wat uit te lekken.
Kuis de champignons en snij ze in stukjes. Je kan zelf kiezen hoe groot je deze graag wil maken.
Smelt de kruidenboter met knoflook in een pan (je kan gerust de pan van het spek gebruiken) en doe er de champignons in. Zet een deksel op de pan en laat sudderen tot de champignons beetgaar zijn. Schud af en toe eens met de pan om zeker te zijn dat ze niet aanbakken. Als ze klaar zijn schep je de champignons in de taartvorm op het bladerdeeg en strooi je er de Italiaanse kruiden over. Ik heb er ook nog wat kerstomaatjes tussen gedaan, aan jou de keuze of je deze er ook bij wil.
Klop nu de eieren los met de slagroom, wat peper en wat zout. Giet tijdens het kloppen ook de SuperRoots Cichoreiwortelvezel erbij, zachtjes zodat hij niet klontert. Schenk deze over de champignons. Leg hier de plakjes gebakken ontbijtspek over en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Aan tafel!
Je kan de quiche serveren met wat extra gebakken champignons en wat tomaatjes, of met een fris slaatje is hij natuurlijk ook heerlijk.
Quiche geserveerd extra voedingsvezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel
Smakelijk!
Tip: Je kan de quiche ook de dag op voorhand al klaarmaken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast en zet hem voor het eten ongeveer 20 minuten in de oven op 160 °C. Ook koud is hij lekker, moest je hem liever niet opnieuw opwarmen!

Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie