Rode Duivel Cake

Go Red Devils Go! Met deze Belgische cake supporteren we de Rode Duivels naar de finale van het WK!

Rode Duivel Cake 3 kleuren Minder suiker met extra Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten:

  • 230g boter
  • 70g SuperRoots Cichoreiwortelvezel
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 142g suiker
  • 5 eieren
  • 250g zelfrijzende bloem
  • 50g pure chocolade
  • 1 el cacaopoeder
  • 20 druppels rode kleurstof

De rode Duivels gaan naar het WK dus we moeten ons klaarmaken om hen volop aan te moedigen. En hoe doen we dit beter dan onze gebakjes de Belgische driekleur te geven? Met deze cake heb je gegarandeerd succes bij je vrienden, de ideale snack voor tijdens de match! En dat dan ook nog eens met 50 gram minder suiker, 20 gram minder boter en boordevol vezels!

Tijd om eraan te beginnen!
Verwarm alvast je oven voor op 160°C.
Zet ook de chocolade al op het vuur om deze au bain-marie te smelten en vet alvast je cakevorm in met boter en bestuif met wat bloem.

Meng de suiker, vanillesuiker en SuperRoots cichoreiwortelvezel door elkaar en klop de boter romig samen met het suiker-vezel mengsel. Voeg er een voor een de eigelen aan toe en klop glad. Doe er vervolgens de bloem bij en spatel die luchtig door het beslag. Klop ook nog de eiwitten stijf en schep deze zachtjes door het deeg, zo wordt de cake lekker luchtig.

Verdeel het beslag in drie. Meng het eerste deel met de gesmolten chocolade en het cacaopoeder. Dit is de onderste laag, dus giet deze alvast op de bodem van je cakevorm. De tweede laag is geel, dus hier giet je gewoon een derde van het deeg over de chocoladelaag. Het derde rode deel maak je door de rode kleurstof te mengen met het deeg. Je kiest zelf hoeveel kleurstof je wil, dus hoe rood je het maakt.  

Bak de cake ongeveer 60 minuten in de oven. Prik er naar het einde toe eens in, van zodra er geen deeg meer aan je prikker blijft hangen is hij klaar!
Laat hem nadien 10 minuten afkoelen in de vorm en dan verder op een rooster.
Je cake is nu klaar om van te genieten, supporteren maar!


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie