Sandwichkoekjes met Frambozenconfituur

Een heerlijke koekje voor warme en koude dagen. Gezellig bij de koffie en ideaal voor kerst. Je kan zelf kiezen wanneer je ze op tafel zetten, smullen zal iedereen alvast zeker doen! Met bijna een derde minder suiker en met volkoren bloem erbij, zijn ze ook lekker en gezond voor in de brooddoos van de kinderen. Smullen maar!

Sandwichkoekjes volkoren minder suiker extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor minstens 25 koekjes):
- 350 gram volkoren patisseriebloem (+ extra om te bestuiven)
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250 gram boter (op kamertemperatuur)
- 125 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- 1 middelgroot ei
- 2 theelepel vanillearoma
- 100 gram frambozenjam (zonder stukjes)
- 1 eetlepel poedersuiker

Het werd hoog tijd om nog eens een koekjesrecept uit te proberen. Daarom gingen we voor lekkere sandwichkoekjes met frambozenjam ertussen. De inspiratie vonden we op de website van Albert Heijn. We veranderden 2 dingen, de bloem werd vervangen door volkoren bloem en we vervingen bijna een derde van de suiker door SuperRoots Cichoreiwortelvezel. Lekker en gezonder!

sandwichkoekjes ingrediënten SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Tijd om te starten. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Doe de SuperRoots Cichoreiwortelvezel en kristalsuiker in een andere kom, meng door mekaar en klop de boter erdoor. Meng zeker 5 min. zodat het mengsel luchtig en romig wordt. Klop het ei en vanillearoma erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Leg ingepakt in vershoudfolie 2 uur in de koelkast.

mengkommen sandwichkoekjes SuperRoots Cichoreiwortelvezel   Sandwichkoekjes deeg SuperRoots Cichoreiwortelvezel   deeg ingepakt sandwichkoekjes SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een zo dun mogelijke lap deeg (ongeveer 3 mm). Steek er met een uitsteekvorm koekjes uit. Je kan uiteraard kiezen welke vorm je wilt, vierkant of een hartje, bloemetje, ... Leg ze met steeds 2 cm afstand ertussen op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Steek uit de helft met de kleinere uitsteekvormen een sterretje, bloemetje, rondje of hartje.

Bak de koekjes nu op de bakplaten 10 min. onder elkaar in het midden van de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaten van plaats. De koekjes zijn klaar als ze aan de randen goudbruin beginnen te kleuren. Het kan dus zijn dat je ze even wat langer moet laten staan. Laat de gebakken koekjes dan 5 minuten afkoelen op de bakplaat en nog 1 uur op een rooster.

SuperRoots Cichoreiwortelvezel sandwichkoekjes gebakken

Als de koekjes afgekoeld zijn bestrijk je ze met een laagje frambozenjam. Duw er een koekje met een uitgestoken vorm bovenop. Leg ze op een mooi schaaltje en bestrooi de sandwichkoekjes met een dun laagje poedersuiker. Smullen maar!

Sandwichkoekjes meer vezel minder suiker SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie