Spaghetti met verse groenten

Kan je die SuperRoots Cichoreiwortelvezel ook in saus gebruiken? Ja zeker! Hier vind je een heerlijk recept voor spaghettisaus met lekker veel groentjes én extra vezel. Zo kan het hele gezin mee genieten van een gezonde spijsvertering!

Spaghettisaus extra vezel SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Ingrediënten (voor 8 personen):
- 7 à 8 wortels (ongeveer 750 gram)
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 rode paprika
- 3 ajuinen
- 1/2 courgette
- 1/2 aubergine
- 400 gram gemengd gehakt kalf-varken
- 4 brikjes passata (4 x 500 gram)
- 40 gram SuperRoots Cichoreiwortelvezel
- Kruiden: Zout, Peper, Oregano, Basilicum, Tijm, Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- 1 kilogram spaghetti

Wij eten ongeveer 1 keer per week spaghetti. Lekker en snel klaar, zeker als je een voorraadje in de diepvries steekt. Zo maak ik dus 1 keer per twee maanden een grote pot spaghettisaus en vries ik 6 kleine potjes in. Ideaal voor een snelle en toch gezonde maaltijd. Ik maak de saus namelijk met lekker veel groentjes. En hier kan je dus ook gewoon SuperRoots Cichoreiwortelvezel in gebruiken! Zo heb je in de avond ook weer je portie vezels binnen, zonder dat je het proeft. Laten we aan de slag gaan!

spaghettisaus SuperRoots Cichoreiwortelvezel ingrediënten

Als eerste stap bakken we het gehakt. Neem hiervoor een pan, giet er wat olijfolie in en verwarm. Als de olie warm is doe je het gehakt in de pan. Duw dit plat met een vork en laat even bakken. Roer het gehakt af en toe door mekaar met je vork, zo ontstaan er allemaal kleine stukjes, ideaal voor de spaghettisaus. Laat het gehakt op een laag vuurtje doorbakken en begin ondertussen aan je saus.

Het maken van de saus start met het snijden van al je groenten in kleine stukjes. Ik maak er allemaal heel kleine blokjes van, maar die grootte kies je natuurlijk zelf. Als alles gesneden is, neem je een grote kookpot (minstens 5 liter). Zet deze op een hoog vuur en giet er een goede hoeveelheid olijfolie in. Stoof de ajuin tot deze glazig is. Voeg er vervolgens de paprika bij en laat 2 minuten stoven. Daarna moeten de wortels erbij. Laat deze 3 groenten nu 3 minuten stoven met het deksel op de pot. Zorg wel dat er nog genoeg vocht bij zit, dat kan olie of water zijn, beide zijn goed. Als laatste voeg je er de aubergine en courgette samen aan toe. Kruid de groenten nu ook al wat, ik gebruik vooral veel oregano en basilicum, maar kruiden moet je vooral naar je eigen smaak doen. Laat dit alles nu een 5-tal minuten stoven met het deksel op de pot. Als de groenten beetgaar zijn kunnen we naar de volgende stap. Let wel dat je groenten niet te plat worden, ze moeten immers nog wat pruttelen in de saus dadelijk!

spaghettisaus groenten met SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Als de groenten beetgaar gestoofd zijn, kan het gehakt erbij. Roer goed door mekaar en voeg er nu ook de 4 brikken passata bij. Laat dit alles op een matig vuur een goed half uur koken. Kruid nog bij tijdens het koken naar eigen smaak. Als de saus klaar is voeg je er de SuperRoots Cichoreiwortelvezel bij. Door de hoge temperatuur van de saus zal deze zonder problement oplossen. Zo, de saus is klaar om van te smullen!

spaghettisaus SuperRoots Cichoreiwortelvezel

Je kan deze saus perfect een dag op voorhand maken als je gasten verwacht. Zo zet je een heerlijke maaltijd op tafel met relatief weinig werk de dag zelf. De saus is zelfs nog lekkerder als je hem een nachtje laat staan in de koelkast. Invriezen is ook absoluut geen probleem, zo heb je altijd een lekker en gezonde maaltijd bij de hand. Smaakvol en gezond, heerlijk toch?

spaghettisaus SuperRoots Cichoreiwortelvezel


Laat een bericht achter

Merk op dat berichten moeten goedgekeurd worden voor publicatie